Öine Vahtkond kogub arvamusi vene autonoomia kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öine vahtkond.
Öine vahtkond. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kremlimeelne liikumine Öine Vahtkond alustas Eesti linnades küsitluslehtede jagamist, küsides venelastelt arvamust territoriaalse autonoomia kohta.


Liikumine on viimastel nädalatel korraldanud Tallinnas ja Ida-Virumaa linnades avalikke üritusi, jagades inimestelele küsitluslehti, milles muu hulgas küsitakse arvamust «territoriaal-administratiivse vene autonoomia» kohta.

Öine Vahtkond teatas oma kodulehel, et küsitluse eesmärk on koguda arvamusi «mitmetes võtmeküsimustes» umbes 100 000 inimeselt ning esitada seejärel küsitluse tulemustest lähtudes ettepanekuid Eesti ja Venemaa valitsusele ning Euroopa Liidule.

Öise Vahtkonna esindaja Aleksandr Korobovi sõnul on liikumisel kavas korjata allkirju 2-3 kuud.

Liikumine on jaganud viimastel nädalatel küsitluslehti Tallinnas Lasnamäel, Narvas ja Kohtla-Järvel. Järgmine küsitluslehtede jagamise aktsioon on kavas järgmisel nädalavahetusel Tallinnas Lasnamäel Pae tänaval ja Õismäel Nurmenuku poe juures.

Kaitsepolitsei komissar Andres Kahar ütles, et loomulikult hoiab kaitsepolitsei sündmustel silma peal. «Kui ilmnevad seadusrikkumise tunnused, siis järgnevad sanktsioonid,» lausus ta.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul tekib «territoriaal-administratiivse vene autonoomia» loomise küsitlus küsimuse, kes on aktsiooni korraldajate leivaisad ja mis on nende taotlused.

«Mis oleks sellise sammu eesmärgiks? Kas Eesti elu edendamine? Kas siin elavate inimeste elujärje parandamine? Või hoopis Eesti sisemise stabiilsuse lõhkumine? Või koguni eelduse loomine Venemaa tegevuseks a la Lõuna-Osseetia? On ju Venemaa president lubanud sõja jõuga kaitsta kõikide Vene kodanike väärikust, kus iganes nad ei elaks,» kirjutas Mihkelson oma blogis.

Tema sõnul on eriti groteskne see aktsioon ajal, mil meie valitsus püüab meelitada seni kodakondsust mittetaotlenud inimeste poolehoidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles