Kesknoored: valigem euroraha asemel kriisi ületamine

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Kui euro tuleku jaoks on tarvis järgmise aasta eelarvest kärpida veel 2,5 miljardit krooni, kusjuures muuhulgas sotsiaalvaldkonnast, siis kesknoorte hinnangul tuleb eelmainitud kärped tegemata jätta ja lasta rahval normaalselt elada.


Kesknoored on seisukohal, et riigi majanduse kriisist väljatoomine peab olema iga normaalse ja reaalsusest lähtuva vabariigi valitsuse jaoks prioriteet number üks ning soovitavad seetõttu jätta tegemata kärped, mida on vaja teha euroraha tulekuks.

Neid häirib oma sõnul eriti see, et mainitud 2,5 miljardist ligi pool ehk 1 kuni 1,5 miljardit tuleb leida keskmisest suurema tõusu saanud valdkondadest nagu näiteks kaitsekulutused, sotsiaalvaldkond ning tee-ehitus.

Kesknoorte hinnangul tuleks mitme miljardiga miinuses riigieelarve riigikogust tagasi võtta ning oma tööga mitte-hakkamasaanud peaminister Andrus Ansip peaks tagasi astuma.

Keskerakonna Noortekogu peasekretäri Priit Kutseri sõnul pole Ansip veel pakkunu reaalsest majanduspoliitikast kantud konkreetseid lahendusi riigi majanduskriisist välja toomiseks.

«Siiani tegeleb valitsusjuht Ansip teiste süüdistamisega, riikidevahelise vihavaenu õhutamisega, ühiskonna lõhestamisega ning mõistes oma saamatust kutsub lõpus taevast appi,» lausus Kutser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles