Lang: maksuseadused peab uue majandusolukorraga vastavusse viima

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee.

«Riigi ja valitsuse ülesanne on vaadata läbi maksuseadused ja täiendada neid uuele


majandusituatsioonile vastavaks,» leidis justiitsminister Rein Lang täna Reformierakonna korraldatud majanduskonverentsil «Restart».

«Samuti on vajadus kehtestada mõistuspärane piir, kustmaalt alates algab registreeritud ettevõtlus,» vahendas Reformierakonna pressiesindaja Langi seisukohta.

Rein Lang kinnitas, et võimalikult vaba majanduskeskkond tähendab rikkamat riiki, lisades, et vaba konkurents tuleb rakendada riigi sunniga, aga sellel peab olema ühiskonna mandaat.

Eesti praegust majanduskeskkonda kommenteerides ütles Lang, et vaba konkurentsi vajaduse tajumine meie ühiskonnas tervikuna on tema hinnangul kahjuks küsitav.

Ettevõtja Viljar Arakase sõnul on aeg Eesti ettevõtluse järgmiseks tulemiseks.

«Valitsuse ülesanne on ühiskonnale kommunikeerida ja selgitada, kuidas plaanitakse olukorraga toime tulla ja tegutseda. Meil ei ole probleeme, meil on võimalused. Parimad ettevõtted saavad aluse kõige raskemates oludes,» kinnitas Arakas.

«Me oleme turumajanduses haritud, kuid vajame kogemusi. Lähedus väga rikkale Skandinaaviale on suur ja jätkuvalt alakasutatud ärivõimalus,» sõnas Arakas.

Nii Lang kui Arakas toonitasid, et Maastrichti kriteeriumite täitmine ja euro kasutuselevõtt on ülioluline, kui eurost ainuüksi ei piisa. Oluliste vajadustena toodi esile uue töölepinguseaduse jõustamine, sotsiaalmaksule lae kehtestamine ja riigihalduskulude vähendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles