Meikar: riigikogu fraktsioonides eksisteerib diskussioon

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar.
Silver Meikar. Foto: Peeter Langovits.

igikogu Reformierakonna fraktsiooni endine liige Silver Meikar kinnitab, et riigikogu fraktsioonides käib elav diskussioon ja kuuldustel käsu järgi hääletamisest ei ole alust.

«Ajakirjandus jätab väga tihti mulje, et fraktsioonides hääletatakse käsu järgi ja mingit diskussiooni ei ole,» ütles Meikar intervjuus BNSile. «Riigikogu endise liikmena võin kinnitada, et tegelikult toimub fraktsioonide sees väga tuline debatt,» kinnitas Meikar.

Arutelude eesmärk on Meikari sõnul leida osapooli rahuldav kompromiss ja kui see ühine seisukoht on leitud, siis ka need inimesed, kes sellega sada protsenti rahul ei ole, peaksid seda üldjuhul järgima.

«See on ainus võimalus, kuidas saab tagada, et mingid muutused toimuksid ja mingid kokkulepped peaksid. Kahtlemata peab saadikule jääma võimalus otsustada teisiti, kui mingi seisukoht on täiesti vastuvõetamatu,» nõustus Meikar. «Oluline on see, et oma seisukoht selgelt välja öeldakse ja põhjendatakse,» selgitas ta.

«Oleks hea, kui debati käigus suudetaks leida ühine positsioon ja jäädaks sellele kindlaks, sest vastasel korral oleks kogu fraktsioonide ja erakondade tegevus mõttetu,» arvas Meikar. «Siis peaksime rääkima mingitest indiviididest, kellest igaüks hääletab täpselt nii nagu ta just parasjagu heaks arvab. Ma arvan, et segadus oleks märksa suurem ja tulemused Eesti riigi seisukohalt ka märksa kehvemad,» leidis Meikar.

Silver Meikar oli aastatel 2003-2011 riigikogu 10. ja 11. koosseisus Refomierakonna fraktsiooni liige. Muu hulgas on ta aastaid tegelenud inimõiguste teemaga Ukrainas, Valgevenes ja Tiibetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles