Sotsid võtavad vastu kohalike valimiste programmi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Valimisteks valmistuv Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) võtab kahe nädala pärast toimuval üldkogul vastu kohalike valimiste programmi.

Erakonna aseesimees ja programmitoimkonna liige Peeter Kreitzberg ütles, et praegu alles valmivas programmis soovivad sotsiaaldemokraadid rõhutada põhimõtet, et sõltumata inimeste elukohast peab neile olema tagatud võrdne juurdepääs sotsiaal- ja haridusteenustele ning administreerimistaseme parandamiseks peavad omavalitsused tegema rohkem koostööd ja vähem konkureerima.

Kreitzbergi sõnul ei tasu Eesti vähest ressurssi raisata selleks, et ülal pidada näiteks pooltühje koolimaju, samas kui kahe omavalitsuse koostöös oleks võimalik korralikult pidada üht.

Kohalike valimiste eesmärke pole erakond volikogudesse pääsemise arvude osas tema sõnul veel arutanud, kuid kindlasti tahavad sotsiaaldemokraadid korraliku tulemuse teha Tallinnas. «See on meie jaoks võtmeküsimus. Meile ei meeldiks, kui Keskerakond, kellele meil on võimu kasutamise osas palju etteheiteid, jääks linnas üksi valitsema,» lisas Kreitzberg.

Valimisteesid, mida sotsiaaldemokraadid soovivad võimule saades rakendada, võetakse vastu 22. novembril Tartus toimuval üldkogul.

Kohalike volikogude valimised toimuvad Eestis järgmise aasta 18. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles