Keskerakond püüab teist korda Simmo Saart välja visata

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simmo Saar
Simmo Saar Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Keskerakonna juhatus püüab sel laupäeval uuesti erakonnast välja visata Simmo Saart, sest kuu aega tagasi tehtud otsuse vaidlustas mees aukohtus, viidates mitmetele menetlusvigadele.

16. mail viskas erakonna juhatus Simmo Saare Keskerakonnast välja, kuid Saar kaebas selle otsuse partei aukohtusse. Aukohtu otsust ei tohi osapooled avalikustada, kuid ilmselt pakuti seal välja mingi muu lahendus, sest nüüd kutsus juhatus Saare sel laupäeval toimuvale juhatuse koosolekule, mille päevakorda on lisatud taas punkt tema väljaarvamise kohta.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles, et tõepoolest arutab erakonna juhatus Simmo Saare väljaheitmist ühe korra veel. «Sel põhjusel, et esimesel korral Simmo Saar ei saanud osaleda, aga sel korral on ta lubanud tulla,» ütles Toobal. «Juhatus kuulab Simmo Saare seisukoha selles küsimuses ära,» lisas ta.

«Tegelikult on ta seoses erakonna maine kahjustamisega juba välja arvatud,» rõhutas Toobal, et Saart pole praegu siiski erakonda tagasi võetud.

Toobal selgitas, et justnagu tavalise kohtuprotsessi ajal ei ole otsus jõustunud, kuni inimene selle kõrgemale edasi kaebab, kehtib sama ka Keskerakonnas – kuni kõik instantsid pole läbitud, on mehel võimalik enda õiguste eest seista. Peale aukohtu on võimalik otsust edasi kaevata ka partei kongressile.

Simmo Saar ütles, et aukohtu menetlus on veel pooleli ning on kokku lepitud, et sel ajal juhtumit avalikkuses ei kommenteerita. «Eelmisel korral tekkisid juhatusel vormistamise poole pealt puudujäägid – tehti menetlusvigu, mida püütakse nüüd teise koosolekuga parandada.»

Küsimusele, kas ta loodab, et juhatus otsustab sel korral tema väljaarvamise asemel midagi muud, vastas Saar: «Raske öelda, eks see on kohapeal näha. Eelmisel korral tehti otsus ka tuginedes natuke väärale informatsioonile, aga eks see ole juhatuse teha.»

Simmo Saar visati erakonnast välja seoses maine kahjustamisega. Muuhulgas pannakse talle pahaks 6. mail Keskerakonna Pärnu piirkonna aastakonverentsil piirkonna revisjoniakti ettelugemisel kõlanud lauset: «Raha ei ole, sest Venemaalt raha ei tulnud», mille olevat sinna lisanud just Simmo Saar. Saar on varemgi Keskerakonna esimehe Venemaa-käikude suhtes avalikult iroonilisi märkusi teinud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles