Keskerakond arutab Indrek Tarandiga presidendiks kandideerimist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand Keskerakonna eurovalimiste eelsel peol Salme kultuurikeskuses.
Indrek Tarand Keskerakonna eurovalimiste eelsel peol Salme kultuurikeskuses. Foto: Toomas Huik

Täna arutas Keskerakonna juhatus läbirääkimiste algatamist Keskerakonna ja europarlamendi saadiku Indrek Tarandi vahel presidendivalimistel kandideerimise küsimuses.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kohtus Keskerakonna büroos Indrek Tarandiga, kus konstruktiivses vaimus vahetati mõtteid Eesti praeguse olukorra, lahendust vajavate probleemide ning presidendi rolli üle Eesti käekäigu kujundamisel, mõlemad rõhutasid vajadust tulla välja Eestis juba aastaid kestnud poliitilisest seisakust, teatas Keskerakonna pressiesindaja

«Presidendil on märksa rohkem võimalusi riigi poliitika suunamisel, kui seda seni on soovitud tunnistada. Keskerakond on alati võtnud aktiivselt osa presidendi valimiste kampaaniast, tuues sellesse inimestele olulised teemad ja valikud,» ütles Keskerakonna esimees Edgar Savisaar. «Ühiskonnas on vaja debatti, mitte valitsusparteide tõemonopoli ja juba ette õigeid vastuseid,» lisas Savisaar.

Indrek Tarand avaldas Keskerakonna pressiesindaja teatel lootust, et tema kandidatuuri esitamine võib viia valimised laiemale pinnale – valijameeste kogusse, millest valitsuserakonnad püüavad hoiduda.

Keskerakonna läbirääkimised Euroopa Parlamendi liikme Indrek Tarandiga jätkuvad. Laupäeval, 18. juunil arutab seda küsimust Keskerakonna volikogu, millest võtab osa ja esineb kõnega ka parteitu eurosaadik Indrek Tarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles