Ansip: Eesti olulisim eesmärk on euro

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: jupiterimages.com

«Eesti kõige olulisemaks sihiks on üleminek eurole,» ütles peaminister Andrus Ansip ja nentis, et praegune olukord maailma majanduses on loonud selleks soodsama fooni.

Ansip ütles täna Tartus riigiametnikele esinedes, et plaanib kokku  kutsuda eurole ülemineku töörühma, mis hakkab jälgima Maastrichti kriteeriumide täitmist ja koordineerima Eesti ühinemist eurotsooniga, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Riigi tippjuhtidest koosneva töörühma eesmärgiks on Eesti üleminek eurole lähiaastatel.

Prognooside kohaselt võib Eestil lähiaastatel tekkida võimalus
inflatsioonikriteeriumi täitmiseks. Samas on majandussurutis
tekitamas Eestile ohtu Maastrichti eelarvekriteeriumi täitmiseks.

«Üleminekut eurole ei saa pidada  isetäituvaks eesmärgiks,» rõhutas Andrus Ansip ja lisas, et selle nimel tuleb tööd teha ka kõrgel poliitilisel tasandil.

Peaministri juhitavasse  eurogrupi poliitilisse töörühma kuuluksid rahandusminister, majandus- ja  kommunikatsiooniminister, koalitsioonierakondade riigikogu fraktsioonide esimehed ja samuti Eesti Panga president ning kaubandus- ja tööstuskoja president.

Poliitilise tasandi kõrval hakkab eurogrupi juures tööle  juhtrühm, kes tegeleb Maastrichti kriteeriumide täitmiseks vajalike tegevuste ettevalmistamise ja rakendamise koordineerimisega. Selle töörühma juhiks on peaministri rahandusnõunik Aare Järvan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles