Velliste hinnangul on Tsahkna vahelejäämisest järeldused teinud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trivimi Velliste
Trivimi Velliste Foto: Ants Liigus

Isamaa ja Res Publica Liidu aukohtu aseesimehe Trivimi Velliste hinnangul on laupäeva hommikul autoroolis alkoholi tarvitamise jääknähtudega vahele jäänud IRLi poliitikasekretär Margus Tsahkna vahejuhtumist oma järeldused teinud.

Velliste ütles BNSile, et ta ei tea Tsahkna alkoholitarvitamise juhtumi täpseid asjaolusid, kuna ta on selle kohta kuulnud ainult raadiouudist, seega ei saa ta seda praegu täpsemalt kommenteerida.

«Mis puudutab selle juhtumi arutamist erakonna aukohtus, siis selleks on olemas kindlad protseduurireeglid. IRLi aukohus arutab mingit küsimust siis, kui keegi selle aukohtu ette toob,» nentis ta.

Velliste sõnul on oluline see, et Tsahkna on oma eksimusest aru saanud ja avalikult vabandanud. «Tundub, et see oli siiras, mitte lihtsalt mokaotsast öeldud vabandus,» märkis Velliste.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna jäi laupäeva hommikul Pärnus autoroolis politseile vahele alkoholi tarvitamise jääknähtudega.

Tsahkna ütles BNSile, et politsei tuvastas tal alkomeetriga 0,28-promillise joobe jääknähu. Tsahkna sõnul oli ta reedel tegelenud tavapärase suveõhtu tähistamisega, kuid ta ei soovinud täpsustada, mida ta joonud oli ja kelle juures ta suveõhtut veetis. Poliitiku kinnitusel tundis ta ennast laupäeva hommikul oma auto rooli istudes täiesti kainena ja alkomeetri näit oli talle üllatuseks.

Tsahkna märkis, et politsei ei ole tema karistust veel otsustanud, kuid ta otsustas oma vahelejäämise ise avalikuks teha. Tsahkna avalikustas oma vahelejäämise oma Facebooki kontole tehtud sissekandes.

Tashkna nentis, et kahetseb ta juhtunut siiralt, kuid töö jätkamist riigikogus see tema sõnul ei mõjuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles