Herkel pärib siseministrilt idapiiri kallinemise kohta aru (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti idapiir. 
Eesti idapiir. Foto: Arved Breidaks

Vabaerakonna esimees Andres Herkel saatis siseminister Andres Anveltile kirjaliku arupärimise idapiiri väljaehitamise kulude ligi neljakordse kallinemise kohta.

Herkel märkis kirjas, et idapiiri investeeringute hinnaks kavandati algselt 79 miljonit eurot, tänavu talvel nimetas politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher idapiiri välja arendamise kulude tegelikuks summaks ligi 200 miljonit eurot.

Herkel nentis, et eksperthinnangu kohaselt kallineb ehitushind veelgi ning koos ülalpidamiskuludega kerkib idapiiri hind koguni 320 miljoni euroni, millest 60 miljonit on ehitushinna kallinemine ning 70 miljonit kulub piiri ülalpidamiseks.

Kirjas küsib Herkel siseministrilt  idapiiri väljaehitamise detailset kalkulatsiooni. Ka küsib Herkel Anveltilt hinnangut kalkulatsioonivigadele ja ka seda, kuidas on võimalik, et pinnase eripära oli kuni 2017. aastani teadmata ning kes isiklikult vastutab vigase kalkulatsiooni eest.

Herkel toob esile, et praegu on 136 kilomeetri pikkusest piiriribast taraga kaetud 3,5 kilomeetrit, ning küsib, kas piiri sellisena väljaehitamine tagab maksimaalse tõhususe?. Ka tahab Herkel teada, millistesse etappidesse jaguneb piiri eeldatav väljaehitamine, kui kaua võtab see aega ning milliseid riigi muid kulusid on seoses piiri väljaehitamise kallinemisega kavas kokku hoida.

  • Loe lisaks:

Idapiirile küsitakse juurde kokku 220 miljonit eurot

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles