Ojuland heitis Rahvaliidule ette nõrka välispoliitikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Raigo Pajula

Pärnus Rahvaliidu kongressil tervitussõnavõtuga esinenud Reformierakonna juhtpoliitik Kristiina Ojuland tunnustas Rahvaliitu maaelu kaitsmise eest, kuid heitis erakonnale ette nõrka välispoliitikat.

«Ilma eduka välispoliitikata ei ole olemas edukat sisepoliitikat. Need kaks on teineteisest lahutamatud. Välispoliitilised otsused mõjutavad meid igaüht, kuigi selle mõju ei ole võimalik kohe järgmine päev silmaga näha ega käega katsuda,» märkis Ojuland.

«Ma ei nõustunud Jaanus Marrandiga, kes väitis, et europarlamendi valimised on marginaalsed. Need kuus inimest, kes sinna on valitud, teevad Eesti jaoks väga tähtsat tööd,» lisas Ojuland ja märkis, et kuigi Rahvaliit on ennast tugevalt sisse seadnud sisepoliitilisel areenil, ei ole erakonnal välja kujunenud väga selgeid välispoliitilisi seisukohti.

«Ilma tugevate välispoliitiliste positsioonideta on ühel erakonnal raske edasi liikuda,» ütles Ojuland ning avaldas lootust, et nooreneval Rahvaliidul saab see puudujääk varsti korvatud.

Ojuland tunnustus Rahvaliitu maaelu kaitsmisel ja arendamisel ning soovis parteile Reformierakonna poolt edu ja uut hingamist.

Eelnevalt esines kongressil Rahvaliidu juht Jaanus Marrandi, kes ennustas Reformierakonna juhitavale valitsusele peatset kukkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles