Rohelised: annetuste 2,5-kordne kasv näitab usalduse tõusu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Rohelised valimispidu
Eestimaa Rohelised valimispidu Foto: Raul Mee

Erakonnale Eestimaa Rohelised tehtud annetuste maht suurenes aastaga 156 protsenti ehk üle 2,5 korra, mille taga näeb erakonna aseesimees Aleksander Laane usalduse kasvu.

«Majandusaruannete keel on ehk veidi kohmakas, aga rea taga, mis kannab pealkirja «Liikmetelt saadud tasud 7911 eur» on kaks numbrit: liikmetelt saadud liikmemaksud 3512 eurot ja lisaks liikmemaksule erakonna liikmete poolt tehtud annetused 4399 eurot,» selgitas Laane.

«Kasvanud annetused on märk suurenenud usaldusest roheliste vastu. Me oleme aastate jooksul suurtest raskustest iseseisvust säilitades välja rabelenud. See näitab, et meie sõnumid ja seisukohad on üha aktuaalsemad ning üha olulisemaks muutuvad need lahendused, mida rohelised pakuvad. Ja muidugi oli eelmine aasta ju kohalike valimiste aasta, kus päris ilma rahata hakkama ei saa.»

Mullu laekus erakonnale 13 762 eurot annetusi, mida on oluliselt rohkem kui aasta varasem 5374 eurot, selgub aastaaruandest. Liikmetelt laekus mullu tasusid 7911 eurot ja enda töötajatele tegi erakond väljamakseid 2574 euro ulatuses. Aruandeaasta tulem oli 9824 eurot, mis on samuti oluliselt suurem kui aasta varasem 5908 eurot. Eelmise aasta lõpu seisuga oli erakonna netovara 23 736 euroga negatiivne.

«Igaks juhuks tuletan meelde, et erakonnal pole ühtegi tasustatud töötajat – kõik käib vabatahtliku tööna. Erinevalt riigikogu erakondadest, mis saavad riigilt aastas üle 5,4 miljoni euro toetust ainult selle eest, et nad olemas on, on roheliste toetussumma riigilt täpselt null. Seepärast on meile iga rohelise ilmavaate pooldaja väikegi annetus ülioluline.»

Viimaseid valimisi hindas Laane suhteliselt edukaks, sest Roheliste esindajad on mitmes volikogus, sealhulgas Tartus, ning Tallinna linnavalitsuses, et kohaliku omavalitsuse toimimist rohelisemaks muuta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles