Eesti 200 kogub hoogu ja liikmeid (10)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitilise liikumise Eesti 200 eestvedajad Kristina Kallas ja Priit Alamäe.
Poliitilise liikumise Eesti 200 eestvedajad Kristina Kallas ja Priit Alamäe. Foto: Erik Prozes

Viimase paari nädalaga on Eesti 200 liikumisega liitunud kümneid inimesi ning hoogsalt on kasvamas ka nende Facebooki grupp, kus on juba üle 1200 liikme. 

Eesti 200 tegevjuhi Henrik Raave sõnul on suvised arutelud ja üritused näidanud, et liikumisega ühineb aina rohkem inimesi. «Praegu ei ole meie tegevus keskendunud liikmeskonna kasvule, vaid fookus on hoopis sisuteemade läbivaidlemisel, aga vaatamata sellele on väga suur huvi meie tegevuse vastu,» kommenteeris ta. 

Paari viimase nädala jooksul on Eesti 200 liikumisega ühinenud tuntud IT-ettevõtja Jaak Laineste, endine Viljandi linnapea Ando Kiviberg, USAs töötav Eesti ujumistreener Merle Liivand ja Eesti Arengufondi endine juht Pirko Konsa.

Konsa põhjendas liikmeskonna kasvu peamiselt selle värske lähenemisega: «Mulle meeldib idee pikaajalistest eesmärkidest ning julgest ja avatud mõtlemisest. Eesti 200 toob poliitikasse uut lähenemist ilma suurte vastandumisteta, vaid ühiste eesmärkide seadmisega tulevikuks,» rääkis ta ja lisas, et sooviks kaasa rääkida peamiselt liikuvuse, innovatsiooni ja riigi muutmise teemadel.

Eesti 200 eestvedajad kinnitavad, et liikumine võib suure tõenäosusega sügisel erakonnastuda ja kandideerida järgmistel riigikogu valimistel. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles