Urmas Paet: Yana Toomi arupärimine on valeretoorika, mida oleme kuulnud juba aastakümneid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Euroopa Liidu-vaenuliku valeinfoga võitleva ELi üksuse ründamine keskerakondlasest eurosaadiku Yana Toomi poolt on puhas poliitiline käik, mida tavapäraselt harrastavad Venemaa riiklikud organisatsioonid, leiab Euroopa Parlamendi saadik Urmas Paet.

Avaldame alljärgnevalt Urmas Paeti kommentaari täismahus:

Ajal, mil Euroopa Liidu liikmesriigid on sagedaste valeuudistekampaaniate sihtmärgid, on väga hea, et Euroopa Liit on lõpuks loonud Vene valeuudiste mõju vähendamisega tegeleva üksuse East StratCom Task Force'i. Samas on see üksus olnud oma tekkest peale nende Euroopa poliitikute ründe all, kellele ei meeldi, et Venemaa Euroopa-vaenuliku tegevuse mõjudega üldse lõpuks Euroopa Liidus tegeldakse. See üksus on olnud algusest peale pinnuks silmas Euroopa Vene-meelsetele tegelastele.

Arvestades praegust Euroopa Liidu ja Vene suhete keskkonda tuleks East StratCom Task Force'i tugevdada, mitte seda pseudoküsimuste ja Vene riigi Eesti-ja Läti-vastasest retoorikast võetud süüdistustega alavääristada. East StratCom Task Force pole millegi vastu eksinud. Kõik, kes vähegi on tahtnud end asjadega kurssi viia, teavad hästi, et Eestis ja Lätis ei ole rahvusvahelises mõttes klassikalist kodakondsusetuse küsimust ehk inimesed ei saa ühegi riigi kodakondsust. Kõik Eesti ja Läti määratlemata kodakondsusega inimesed saavad Eesti või Läti kodakondsuse, kui nad seda taotlevad ja teevad kodakondsuseksami, mis on tavaline rahvusvaheline praktika.

Sellelt pinnalt Euroopa Liidu-vaenuliku valeinfoga võitleva Euroopa Liidu üksuse ründamine on puhas poliitiline käik, mida tavapäraselt harrastavad vastavad Venemaa riiklikud organisatsioonid. Sellist valeretoorikat oleme kuulnud juba Eesti ja Läti iseseisvuse taastamisest ja Nõukogude Liidu okupatsiooni lõpust alates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles