Riigikogu võttis menetlusse Vabaerakonna metsarahu manifesti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvamaa, Ootsipalu mets 15. mail 2018. Siin, pealtnäha tavalises metsas kasvab enam kui 200 aasta vanuseid puid.
Põlvamaa, Ootsipalu mets 15. mail 2018. Siin, pealtnäha tavalises metsas kasvab enam kui 200 aasta vanuseid puid. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Riigikogu juhatus otsustas võtta menetlusse Vabaerakonna algatatud metsarahu manifesti ning edastada see menetlemiseks keskkonnakomisjonile.

Kaul Nurme, Vahur Kollomi ja Vabaerakonna algatatud kollektiivne pöördumine astub välja kõikide Eestimaa metsade kaitseks, edastas riigikogu pressiesindaja.

Manifest toonitab, et Eesti metsad vajavad tasakaalukat majandamist ning metsade raiumine peab olema vastavuses metsade samaväärse taastumisega. «Leiame, et on viimane aeg sõlmida ühiskondlik kokkulepe tasakaalukaks metsade majandamiseks. Eesti metsad on meie ühine rikkus. Jätkates metsaraiet praeguses tempos, on Eesti poole sajandi pärast kaetud valdavalt raiesmike või võsaga,» seisab pöördumises.

Pöördumisele on allkirja andnud 1649 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles