Isamaa ja sotsid tõmbavad tehasele pidurit (8)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside aseesimehe Heljo Pikhofi sõnul on tselluloositehas ühtlasi õppetund poliitikutele, et inimeste arvamusega on oluline arvestada.
Sotside aseesimehe Heljo Pikhofi sõnul on tselluloositehas ühtlasi õppetund poliitikutele, et inimeste arvamusega on oluline arvestada. Foto: Margus Ansu

Sotsiaaldemokraadid ja Isamaa soovivad tänasel valitsusistungil tselluloositehase eriplaneeringu lõpetamist. Ehkki kohalike elanike ja omavalitsuste vastuseis võiks olla Lõuna-Eestisse rajatava tselluloositehase eriplaneeringu lõpetamiseks piisav argument, peab nii peaminister Jüri Ratas kui ka riigihalduse minister Janek Mäggi (Keskerakond) oluliseks selle eelnevaid uuringuid ehk sisuliselt tselluloositehase eriplaneeringu jätkamist.

«Kui kaks valitsuse osapoolt on kujundanud oma seisukoha, et tehase eriplaneering tuleb lõpetada, siis oleks loogiline, et valitsus sellise otsuse ka teeb,» ütles Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder pärast eilset erakonna ministrite ühist nõupidamist.

Isamaa põhjenduseks eriplaneeringu lõpetamisel ongi just inimeste niivõrd suur vastuseis: oma meelsust on nii Tartus kui ka Tabiveres näidanud tuhanded inimesed.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles