Ideon: Savisaare kandideerimine lööks õhu puhtamaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Liis Treimann

Keskerakonnal oleks oma kandidaadi, näiteks Edgar Savisaare kandidatuuri ülesseadmisega presidendivalimistel võimalik parandada oma seisu poliitmaastikul, ühtlasi tekiks terav debatt president Toomas Hendrik Ilvesega, arvas ajakirjanik Argo Ideon.

«Õhu lööks kindlasti palju puhtamaks ja tekiks reaalne debatt, kui Keskerakond esitaks tugeva kandidaadi, isegi kui on ette arvata, et Toomas Hendrik Ilves valitakse 29. augustil ära,» sõnas Ideon Vikerraadio saates «Reporteritund», vahendas ERR Uudised.

«Oleks väga hea, kui Keskerakond esitaks kandidaadiks Edgar Savisaare, sest sellisel juhul me võiksime näha Toomas Hendrik Ilvest väitlemas Edgar Savisaarega,» avaldas Ideon lootust, tema sõnul tooks kahe poliitiku debatt esile kardinaalselt erinevad nägemused sellest, milline on Eesti ühiskonna seis ja kuidas edasi minna.

Ideon avaldas rahulolematust praeguse valimissüsteemi suhtes, kuna presidendikandidaadid seatakse ametlikult üles alles vahetult enne presidendivalimisi. «See tähendab, et mingisugust debatti ametlikult üles seatud kandidaatide vahel ei saagi ju praktiliselt toimuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles