Riigihalduse minister Janek Mäggi kolib oktoobris Valka tööle (3)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Janek Mäggi tutvumas Kihnus väikesaare eluoluga.
Riigihalduse minister Janek Mäggi tutvumas Kihnus väikesaare eluoluga. Foto: Risto Kask

Riigihalduse minister Janek Mäggi töötab koos ministeeriumi ametnikega 1.-7. oktoobrini Valgas.

Nädalase Lõuna- ja Kagu-Eestis töötamise ajal on plaanis kohtuda ettevõtjate, omavalitsusjuhtide ja kohalike elanikega. Ühe päeva töötab minister Võrumaal ja ühe päeva Põlvamaal.

«Valga valisime ministeeriumi staabiks seetõttu, et Ida-Virumaa kõrval on Kagu-Eesti ja eriti Valga ebaõiglaselt vastuolulise kuulsusega Eesti väikelinn,» märkis Janek Mäggi. «Valga on eriline piirilinna staatuse tõttu».

Eesti ja Läti iseseisvumisel 1918. aastal oli Valga kahe riigi piirilepingu üks tõsisemaid vaidlusobjekte ning linn poolitati alles 1. aprillist 1927 Briti koloneli Stephen George Tallentsi juhitud rahvusvahelise komisjoni töö tulemusel. Mõnes mõttes on Valga ja Valka pooleks ka täna. Ajalooliselt kajastuvad ühes linnas suured regionaalsed vastuolud, sh piirkaubandus.

«Tahan nädalase Valgas töötamisega kinnitada, et Eesti kaugemad ääred on lummava elujõu ja positiivse energiaga kohad, mis vastupidiselt laulusalmile ei ole mitte depressiivsed, vaid hoopiski aitavad üle töötanud inimestel leida uut energiat ja indu,» märkis Janek Mäggi.

«Me tahame näidata, et kõik Eesti piirkonnad väärivad elamist ja töötamist,» sõnas minister. «Seda me lähemegi pakkuma. Kuna samal nädalal on Lõuna-Eestis ettevõtlusnädal, plaanin kindlasti külastada ettevõtjaid ja põllumajandustootjaid, kes on maakondades ja eriti Kagu-Eestis olulised tööandajad nii iseendale kui ka kogukonnale.» 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles