Suuremad parlamendiparteid võimalikus uues erakonnas konkurenti ei näe (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue poliitilise liikumise Eesti 200 eestvedajad Kristina Kallas ja Priit Alamäe Postimehe stuudios.
Uue poliitilise liikumise Eesti 200 eestvedajad Kristina Kallas ja Priit Alamäe Postimehe stuudios. Foto: Erik Prozes

Kui Vabaerakonna juht Andres Herkel tunnistas, et võib uuele jõule hääli kaotada ja avaldas lootust Eesti 200ga enne valimisi kokkuleppele jõuda, siis teised erakonnad väidavad, et võimalikud uustulnukad võivad viia hääli konkurentidelt.

«Vaadates inimesi, kes Eesti 200 juures tegutsevad, ja inimesed, kes on meie erakonnas, on kardinaalselt erinevad - ühed on konservatiivsed ja rahvuslikud ja isamaalised, teised on oma sõnumis olnud üpris vasakliberaalse agendaga ehk pigem reformierakonna ja SDE valijaskond,» rääkis EKRE aseesimees Jaak Madison ERRile.

«Suure tõenäosusega võib ta napsata veelgi toetust Reformierakonnalt,» arvas Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ja ütles, et Keskerakonna valija on suhteliselt püsiv ja lojaalne olnud.

«Alati on ühiskonnas ootus millegi uue järele, nii et ma usun, et kui meie suudame piisavalt palju enda ridadesse ka uusi inimesi tuua ja uusi ideid, siis me suudame seda janu uue järele kustutada,» sõnas Reformierakonna esimees Kaja Kallas.

Praeguste parlamendierakondade toetajatest oleks ERRi tellitud ja Turu-uuringute ASi läbiviidud küsitluse tulemuste järgi valmis Eesti 200 poolt hääletama 48 protsenti Vabaerakonna valijatest, EKRE toetajate seas on see näitaja 22 protsenti EKRE toetajatest ja 19 protsenti Reformierakonna pooldajatest.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles