EKRE toetus kasvab juba mitmendat kuud, Reformierakond langeb (23)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE tõrvikurongkäik
EKRE tõrvikurongkäik Foto: Erik Prozes

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) toetus kasvas juunis 18 protsendile, samal ajal võrdsustus kahe populaarsema partei Reformierakonna ja Keskerakonna toetus, selgus ERRi uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute ASi üle-eestilisest küsitlusest.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks Reformierakonnale hääle 28 protsenti ja Keskerakonnale 27 protsenti valijatest.

Populaarsuselt kolmandaks parteiks on selgelt tõusnud EKRE, kelle toetus kasvas juunis 18 protsendile.

Jaanuaris oli EKRE-l toetajaid 12 protsenti, aprillis 14 ja mais 15 protsenti. Nii kõrge kui juunikuu 18 protsenti pole Turu-uuringute küsitlustes EKRE reiting kunagi varem olnud.

ERRi tellitud uuringust nähtub, et Reformierakonna toetus on võrreldes maikuuga kukkunud kaks protsenti, Keskerakond tõusis ühe protsendipügala.

Reformierakonna toetus on kukkunud alates aprillist ning viimase küsitluse põhjal kukkumine jätkub.

Valimiskünnise (5 protsenti) piiril kõlgub jätkuvalt nime vahetanud Isamaa (endine IRL), alla künnise on endiselt Vabaerakond ning Rohelised.

 
Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles