Vabaerakonna aseesimeheks kinnitati Kaul Nurm

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaul Nurm
Kaul Nurm Foto: Elmo Riig / Sakala

Vabaerakonna juhatus kinnitas aseesimeheks kauaaegse Eestimaa Talupidajate Keskliitu peadirektori Kaul Nurme (67).

Vabaerakonna esimehe Andres Herkeli sõnul keskendub Kaul Nurm erakonna aseesimehena maaelu, regionaalpoliitika ja Euroopa Liidu küsimustele.

«Heameel on tõdeda, et Vabaerakond on värske aseesimehe näol saanud olulistes valdkondades tugeva eestvedaja,» ütles Herkel.

Kaul Nurm on olnud kauaaegne maaelu koordineerija  Eestis  (Harju Taluliitu tegevjuht 1990- 1992 ning Eestimaa Talupidajate Keskliitu peadirektor 1992 – 2016) ja Euroopa Liidus (Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitee liige 2005 – 2015 ning Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitee põllumajanduse-, maaelu- ja keskkonnasektsiooni asepresident 2012 – 2015).

Kaul Nurm rõhutab Vabaerakonna aseesimehena vajadust otsustavalt vähendada pealinna ja selle lähiümbruse ning Eesti muude piirkondade majanduslikku ebavõrdsust. Kui SKT inimese kohta Eesti erinevates piirkondades  erineb 400%, siis on see Eesti jaoks oluline probleem. 

«Me vajame jõulist ja  senisest teistel alustel põhinevat regionaalpoliitikat ning Euroopa Liidu tõukefondid tuleb panna selle teenistusse. Sama oluline on, et riik ei tõmbaks end välja senistest maakonnakeskustest, vaid jätkaks seal inimestele vajalike teenuste osutamist,» tõdes Nurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles