Ratas tselluloositehasest: oleks saanud paremini, aga oleks tarkus ei maksa mitte midagi (5)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibürr

Jüri Ratas nõustus tänases Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et Tartu kogukonnaga oleks pidanud tselluloositehase debatti pidama juba palju varem, kuid vaatamata sellele läheks ta eriplaneeringuga edasi. 

«Ühelt poolt ma arvan, et valitsus ei saa käituda täna nii ja homme naa,» kommenteeris peaminister Ratas, kelle sõnul tuleks eriplaneeringuga edasi minna ja uuringud läbi viia, sest valitsuskabinet on selle otsuse ühtselt vastu võtnud. «Eesti valitsuse kabinet, ei ole see, kus on ühe naise või mehe show,» selgitas peaminister, lisades, et juhul, kui keegi on siiski eriplaneeringuga edasi mineku vastu, on ta nõus neid kuulama ja ka ümber otsustama. 

Peaministri sõnul usub ta, et eriplaneeringust oleks võimalik ka seaduslikult taganeda. «Selles ei oleks midagi halba, kohtus selgitatakse välja, kellel õigus,» selgitas Ratas, mis saaks siis, kui valitsus otsustakski tselluloositehasest loobuda. 

Peaministri sõnul on ta ise algusest peale leidnud, et tehast ei saa rajada, kui selle vastasseis on liiga suur, kuid oluline on siiski vaadata ka asja majanduslikku poolt. «Siit ei saa üle libiseda, see on väga tugev signaal majanduskeskkonnale - kas me soovime Eestisse lisainvesteeringuid,» sõnas Ratas.

Küsimuse peale, kas midagi oleks saanud teha ka teisiti, et vastumeelsus tselluloositehase vastu ei oleks nii suureks muutunud, vastas Ratas, et Tartu kogukonnaga oleks pidanud juba varem ja rohkem suhtlema ning neid asjasse rohkem kaasama. «See on natuke selline oleks tarkus ja see oleks tarkus ei maksa hetkel mitte midagi,» sõnas peaminister. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles