Tartu volikogu jääb kauaks esimeheta

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Lotman
Mihhail Lotman Foto: Peeter Langovits

Tartu volikogu peab esimeheta läbi ajama juuni lõpuni, sest IRLi poolt volikogu esimehe kandidaadiks nimetatud Mihhail Lotman oli Eestist ära selle nädala erakorralise istungi ajal ja viibib kaugel ka tuleval nädalal peetava korralise istungi ajal.


Nagu selgitas volikogu IRLi fraktsiooni endine esimees, nüüd juba abilinnapea Jüri Kõre, on Lotman Taiwanis ülemaailmsel filosoofiakonverentsil ja naaseb sealt 3. juunil. Ta kinnitas, et Lotmani ametisse valimisest ei maksa otsida puiklemist.

Volikogu ülejärgmine korraline istung on 30. juunil ning praeguse kava kohaselt on volikogu esimees plaanis valida siis.

Tartu linnasekretär Jüri Mölder ütles, et teoreetiliselt oleks võimalik volikogu esimeest valida ka nii, et kandidaat ei viibi saalis. Ette on nähtud küll kandidaadi enesetutvustus, kuid volikogu võib otsustada sellest loobuda.

Mölder lisas, et volikogu tegevust esimeheta olemine ei halva, sest tööd saab juhtida aseesimees, kelleks on praegu reformierakondlane Triin Anette Kaasik.

Kui ka tema ei peaks saama volikogu töös osaleda, võtab juhtimise üle volikogu vanim liige rahvaliitlane Veera Sirg (76).

Tartu volikogu jäi esimeheta, kui keskerakondlane Aadu Must valiti riigikogu liikmeks. 14. aprillil valis volikogu teisel katsel esimeheks keskerakondlase Vladimir Šokmani, kes aga astus ise tagasi juba enne järgmist volikogu istungit 12. mail, ennetades ametist tagandamist umbusaldushääletamisel seoses uue võimukoalitsiooni moodustamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles