Riisalu: on kokku lepitud, et pärast Ilvest saab presidendiks Kallas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi vastuvõtt - eurovolinik Siim Kallas abikaasa Kristi Kallasega
Presidendi vastuvõtt - eurovolinik Siim Kallas abikaasa Kristi Kallasega Foto: Liis Treimann

Riigikogu liige keskerakondlane Aivar Riisalu rääkis, et temale on seletatud, et on kokku lepitud, et pärast Toomas Hendrik Ilvese teist ametiaega saab kümneks aastaks presidendiks Siim Kallas.

«Arvan, et Keskerakond käibki oma kandidaadi välja,» sõnas Riisalu ETV saates «Foorum».

«Oleme tundnud, et kogu situatsioon on muutunud naeruväärseks: me ju teame ette, et Ilves on järgmised viis aastat president ja Siim Kallas on seejärel järgmised kümme aastat president,» rääkis Riisalu.

«Nii vähese võimuga, kui ta ka on, võiks president olla rahva valitud,» leidis Riisalu.

«On täiesti võimalik, et Reformierakond ühe argumendina, toetades praegu Ilvest, saab arvestada sellega, et viie aasta pärast oma kandidaadiga välja tulles oleks põrand n-ö tühi,» nõustus riigikogu liige ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser.

«Rahval puudub igasuguse debati nägemise võimalus,» kurtis Riisalu.

«Eesti Vabariigi presidendi saatuse otsustab kolm korda kolm tagatoavenda, ülejäänud parteilased volikogudes tõstavad kätt lihtsalt ja eriti käib see Reformierakonna kohta,» toonitas Riisalu.

«Ootan, et Ilves ajab teisel ametiajal selja sirgu, kuna pole enam parteidest sõltuv ja ei pea kartma tagasivalimise pärast,» sõnas Riisalu.

Esimesele saateküsimusele, kas usute, et riigikogu valib presidendi esimeses voorus ära, vastas jaatavalt 45,2 ja eitavalt 54,8 protsenti 267 saatesse helistanust.

Teisele saateküsimusele, kas Keskerakond peaks oma kandidaadi esitama, vastas jaatavalt 77,8 protsenti ja eitavalt 22,2 protsenti 513 helistanust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles