Kiisler: pean ministrina lähtuma seadustest, mitte parteikaaslaste räigest populismist (7)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler.
Siim Kiisler. Foto: Marko Saarm / Sakala

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluva keskkonnaministri Siim Kiisleri sõnul peab ta oma tegevuses lähtuma seadustest, mitte viie erakonnakaaslase soovist püüda võimalikult räige populismiga valijate hääli.

Kiisler kirjutas sotsiaalmeedias kommentaariks IRLi Tartu piirkonna viie liikme üleskutsele ta ametist tagasi kutsuda, et ta mõistab paljude tartlaste muret oma kodulinna pärast, aga tema teada pole mitte keegi kunagi kavatsenud rajada puidurafineerimistehast Tartu linna.

«Valitsus algatas riigi eriplaneeringu selleks, et põhjalikult uurida kõiki mõjusid ja ohte, mis võivad kaasneda tehase rajamisega Viljandi või Tartu maakonda. Eriplaneeringu käigus tehtavad teadusuuringud ja mõjuhinnangud annavad õiguspärase, planeerimisseaduse nõuetega kooskõlas oleva vastuse küsimusele, kas seda tehast saab nimetatud maakondadesse üldse rajada või pole see võimalik. Seepärast on eriplaneeringu jätkamist üksmeelselt toetanud kõik valitsuse liikmed nii enne mind kui ka minu ajal,» märkis Kiisler.

Ta tõdes, et eriplaneeringu koostamist ei saa lõpetada ükski minister ning seda saab teha ainult valitsus seaduses ette nähtud korras.

«Keskkonnaministrina pean ma täitma seadusi ja lähtuma oma tegevuses Eesti riigi huvidest, mitte viie erakonnakaaslase soovist võimalikult räigete ja populistlike avaldustega valijate hääli püüda,» kirjutas Kiisler.

Isamaa ja Res Publica Liidu Tartu piirkonna viis liiget saatsid sellel nädalal erakonna juhatusele pöördumise, milles paluvad keskkonnaminister Siim Kiisler keskkonnaministri ametist tagasi kutsuda ja parteist välja heita.

Tartu piirkonna liikmed toovad põhjenduseks selle, et nende hinnangul tuleks tselluloositehase eriplaneering kohe lõpetada, kuid Kiisler tahab sellega vähemalt uuringute lõppemiseni edasi minna.

IRLi Tartu piirkonna liikmete pöördumisele on alla kirjutanud Peeter Laurson, Toomas Väli, Uno Pauts, Urmas Aunin ja Jaan Vaiksaar.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles