Valitsus pole töötukassa ettepanekutega päri

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa üllitatud publikatsioon.
Töötukassa üllitatud publikatsioon. Foto: Peeter Langovits

Valitsus ootab Eesti Töötukassalt uut ettepanekut töötuskindlustusmakse määrade kohta, üheks põhjuseks on ka kasvav tööpuudus.

 

«Kui mõelda veel sellele, et kinnisvarabuum Eestis on läbi ja ehitajate arv on kahekordistunud, siis võib arvata, et paljud ehitajad peavad omale uue töökoha otsima,» põhjendas peaminister Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil seda, et töötukassal on rohkem vahendeid vaja.

Valitsuse hinnangul võiks töötukassa arvestada töötuskindlustuse seaduse muudatustega, mis tõstaks hüvitiste kulu töötukassa eelarves, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Eelnõu kohaselt tõuseb töötuskindlustushüvitise asendusmäär ning laieneb hüvitisele kvalifitseeruvate isikute ring.

Muudatuste kiire rakendamine võimaldab sotsiaalministeeriumi hinnangul Eestil kiiresti ja paindlikult reageerida tööturu muutustele ja suurendada tööturu kaitstud paindlikkust.

Töötukassa nõukogu tegi ettepaneku kehtestada 2009. aastal töötuskindlustusmakse määrad kindlustatule 0,6 protsenti ja tööandjale 0,3 protsenti.

Valitsus teeb töötukassa nõukogule ettepaneku esitada 15. novembriks uus ettepanek tuleva aasta töötuskindlustusmakse määrade kohta.

Rahandusministeeriumi suvise prognoosi kohaselt suureneb järgmisel aastal tööpuudus. Tööturuameti andmetel on registreeritud töötute arv käesoleval aastal võrreldes eelmise aastaga kasvanud enam kui poole võrra ning see ületab 2006. aastal registreeritud töötute arvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles