ERRi uuring: Reformierakonna edu kahanes, sotside reiting pööras tõusule (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas ja Siim Kallas.
Kaja Kallas ja Siim Kallas. Foto: JUSS SASKA/PM/SCANPIX BALTICS

Mullu detsembris alanud ja sealtpeale iga kuu kerkinud Reformierakonna toetus pöördus mais väiksele langusele, aprillis valimiskünnise piirile kukkunud sotsiaaldemokraatidel õnnestus oma toetust kergitada.

Kõige populaarsem erakond mais oli Reformierakond 30 protsendi suuruse toetusega, järgnesid Keskerakond 26 protsendi, EKRE 15 protsendi, sotsid üheksa protsendi ja IRL viie protsendi suuruse toetusega, selgus ERRi uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS-i üle-eestilisest küsitlusest.

Parlamendierakondadest madalaim oli hiljuti erakonna esimeest vahetanud Vabaerakonna toetus – kolmandat kuud järjest oli see vaid kolm protsenti.

Parlamendivälistest erakondadest oli kõrgeim Roheliste toetus, neid toetas maikuus neli protsenti. Uuringust selgus, et kuigi Keskerakonna üldtoetus jäi aprilliga võrreldes samaks, kaotasid nad toetajaid muust rahvusest vastajate seas ja võitsid juurde eestlastest vastajate seas, vahendab ERR

Eile avaldatud Postimehe ja BNSi tellitud Kantar Emori uuringust selgus, et erakondade toetajad mais oma eelistusi oluliselt muutnud ei ole ning kindlalt juhib Reformierakond. Keskerakonna toetus püsib 21 protsendi ümber, järgnevad EKRE (16,7 protsenti) ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (11,9 protsent). 

Loe lähemalt:

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles