Tarand ei välista Vabaerakonnaga valimistele minemist (3)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eurosaadik Indrek Tarand ütles, et kuigi tal ei ole seni olnud mõtet Vabaerakonnaga valimistele minna, siis edaspidi ei ole see välistatud. Ka Eesti 200 manifesti peab ta sümpaatseks, vahendab ERR

«Kui Vabaerakond jätkab seda poliitilist joont, mis on mulle sümpaatne olnud, et kõik inimesed ei pea olema sundparteistatud, siis on siin ju avatud erinevad võimalused,» ütles Tarand ERRile .

Küsimusele, kas on võimalus, et ta kandideerib Vabaerakonnaga järgmistel riigikogu valimistel, vastas Tarand järgmist: «Sellist võimalust me võime kindlasti arutada, kui järgmised riigikogu valimised ükskord välja kuulutatakse.»

Riigikogu valimised toimuvad 3. märtsil 2019. Paar kuud pärast seda, 23.–26. mail 2019 valitakse Euroopa Parlamenti. Ühtegi erakonda Tarand ei kuulu. Europarlamendis liitus ta Roheliste fraktsiooniga.

Möödunud Euroopa Parlamendi valimistel 2014. aastal osutus Tarand üksikkandidaadina valituks, kogudes 43 390 häält ehk 13,2 protsenti Eestis antud häältest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles