Artur Talvik jätkab Vabaerakonna toetajaliikmena (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik.
Artur Talvik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vabaerakonna endine esimees Artur Talvik astus küll pühapäeval erakonnast välja, kuid jääb edasi Vabaerakonna toetajaliikmeks ega lahku Vabaerakonna riigikogu fraktsioonist.

Talvik kinnitas, et ta ei lahku poliitikast. «Ma jätkan Vabaerakonnas samamoodi nagu enne esimeheks saamist ehk toetajaliikmena. Tunnen end Vabaerakonnas sellises saatuses väga hästi,» lisas Talvik. 

Vabaerakonna vastvalitud esimehe Andres Herkeli sõnul on Vabaerakonna riigikogu fraktsioon täiesti töövõimeline. Seda näitas ka esmaspäeva hommikul toimunud riigikogu fraktsiooni koosolek. «Olukord on märkimisväärselt rahulik, kuigi väljapoole võib see millegipärast teistmoodi paista,» märkis Herkel.

Laupäeval toimunud Vabaerakonna üldkogul valiti Vabaerakonna uueks esimeheks Andres Herkel. Artur Talvik uuesti esimeheks ei kandideerinud.

Äriregistri andmetel lahkus Artur Talvik Vabaerakonnast eile, 13. mail. «Vabamees tervitab! Lühike, aga väga huvitav oli minu parteiline karjäär. Palju mõtlemisainet edasi tegutsemiseks,» kirjutas Talvik Facebookis. «Võitlusvaim on taas kõrge ja poliitikast lahkuda ei plaani,» lisas ta.

Talviku otsus erakonnast välja astuda tuli mõnevõrra ootamatult: reedel Kuku raadiole antud intervjuus kinnitas ta, et järgnevatel päevadel ta erakonnast kindlasti välja astuda ei kavatse. «Seda mõtet mul ei ole,» ütles ta. 

Raadiointervjuus selgitas Talvik, miks ta Vabaerakonna juhiks ei kandideerinud ning avaldas lootust, et erakonnas tuleb tagasi mõttelaad, kus Vabaerakond on poliitiline platvorm või poliitiline liikumine, mille abil saavad inimesed teha ühiskonna jaoks olulisi asju. «Lootsin, et minu juhiks mittekandideerimise otsus raputab seda seltskonda ja see mõttelaad tuleb tagasi.» 

  • Kuula pikemat usutlust Artur Talvikuga: 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles