Talvik kardab Vabaerakonna liitumist IRLiga (5)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik ja Andres Herkel
Artur Talvik ja Andres Herkel Foto: Postimehe kollaaž

Laupäevani ametis olev Vabaerakonna esimees Artur Talvik leiab, et kui Vabaerakond ei muutu tagasi poliitiliseks liikumiseks, ootab erakonda ees liitumine IRLiga, vahendab ERR

Arvatavalt erakonna esimeheks valitava Andres Herkeli meeskonna kohta ütleb Talvik, et see koosneb inimestest, keda iseloomustab «broilersüsteemi mõtlemine» ja poliittehnoloogia.

«Ma tahaks, et Vabaerakonna poliitilise liikumise staatus tuleks tagasi. Oma mittekandideerimisega ma üritasingi raputada ja panna inimesi mõtlema selles suunas,» ütles Talvik ERRile.

Talviku sõnul ei näe ta Vabaerakonna esimeheks kandideerijate seas inimest, kes tema visiooni jagaks, kuid lisab, et hetkel tal erakonnast lahkumisplaani ei ole. 

Herkel on kuuldused tagasi lükanud

Vabaerakonna esimeheks kandideeriv Andres Herkel lükkas mõni aeg tagasi kuuldused, justkui tema valimisel erakonna esimeheks algab ühinemine IRLiga. 

«Vabaerakond on poliitilise embleemina palju puhtam, positiivsema sisulise ja visuaalse kuvandiga kui ükskõik milline kartellierakond,» selgitas Herkel, kuid nentis, et Vabaerakonna probleem võib olla kitsam liikmeskond ning see, et paljud nende ideed on jäänud varju.

«Meil pole mingit põhjust vahetada oma karikakraidentiteeti mõne vana ja väsinud kujundi vastu, mida meile võib-olla pakutakse. Tulevikku suunatus tõmbab inimesi teistest erakondadest pigem meie poole,» selgitas Herkel, toonitades, et neli aastat tagasi loodud kandideerimisplatvormi lammutamine oleks arulage. 

«Me tahame ka lähenevatel valimistel väärtuskokkuleppe alusel näha oma nimekirjas sõltumatuid kandidaate ning ühiskonnale tervikuna loob selline vaba platvorm võimalusi, mis ilma Vabaerakonnata puuduksid,» loetles Herkel. 

Esimehevalimised laupäeval 

Sel laupäeval valib Vabaerakond endale uue esimehe, juhatuse, aukohtu ja revisjonikomisjoni. 

Erakonna esimeheks kandideerivad Andres Herkel, Tarmo Kaldma, Viktoria Lukats, Jüri Saar ja Olav Vaher.

Vabaerakonna juhatusse kandideerivad Jüri Adams, Ants Erm, Monika Haukanõmm, Tarmo Kaldma, Tarmo Kask, Vahur Kollom, Neeme Kuningas, Siiri Käpa, Heli Künnapas, Andres Lints, Elo Lutsepp, Enn Meri, Kaul Nurm, Jaanus Ojangu, Ain Ostra, Urmas Ott, Lii Ramjalg, Inna Rose, Jaak Vackermann, Olev Vaher, Vello Väinsalu ja Tiia Välk.

Vabaerakonna aukohtusse kandideerivad Katrin Hauk, Jako Kull, Hanno Kirschfeldt, Eino Muruste, Taavi Simson, Lembit Tuur ja Uno Veski.

Vabaerakonna revisjonikomisjoni kandideerivad Anne Hansberg, Reelika Jaokit, Külliki Kübarsepp ja  Urmet Külaots.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles