Koalitsioonikaaslased arvustavad Simsoni määrust

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson. Foto: Eero Vabamägi

Põhimõte, et riik maksab tasuta transpordi omavalitsustes kinni üksnes siis, kui see on tasuta kõigile – nagu selgub majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni (Keskerakond) allkirjastatud maakondliku ühistranspordi piletihinna määrusest –, on koalitsioonikaaslaste sõnul otsitud põhjendus.

Põhimõte, et riik maksab tasuta transpordi omavalitsustes kinni üksnes siis, kui see on tasuta kõigile – nagu selgub majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni (Keskerakond) allkirjastatud maakondliku ühistranspordi piletihinnamäärusest – on koalitsioonikaaslaste sõnul otsitud põhjendus.

«Majanduslikkus ja poliitiline jonnakus ei peaks nii rumalalt põrkuma,» leidis riigikogu majanduskomisjoni liige Jaanus Marrandi (SDE).

Sama komisjoni esimees, eelmine rahandusminister Sven Sester (IRL) peab eelpool nimetatud põhjendust tasuta ühistranspordi kinnimaksmiseks otsituks. «Soovime IRLi poolt vaadatuna kindlasti lähiajal konsulteerida oma valitsuspartneritega selle konkreetse määruse sisu üle,» märkis ta.

Sester ja Marrandi toonitasid, et ühistranspordikeskustele ja omavalitsustele tuleb anda suurem tegevus- ja otsustusvabadus. Praegune määrus seda nende hinnangul ei võimalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles