Tõniste kuulis Eesti 200 algatusest alles valitsuse pressikonverentsil, Ratas on koostööks valmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tõniste.
Toomas Tõniste. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / Scanpix

Tänasel valitsuse pressikonverentsil kommenteerisid ministrid uut poliitilist algatust Eesti 200. 

Keskerakonna esimehe, peaminister Jüri Ratase sõnul on erakond valmis koostööks uue poliitilise jõuga. «Kindlasti me toetame võimaliku uue kodanikualgatuse ja tulevikus miks mitte poliitilise jõu tulekut. See näitab, et inimestele läheb Eesti elu korda ja nad soovivad Eesti ühiskonda edasi viia. 

«Me oleme igal juhul koostööks valmis,» ütles ta.

Samuti tervitas Ratas ideed määrata konkreetsete asjade arutamiseks eraldi ministrid. «See paindlik lahendus on täna ette nähtud ja peaminister saab selle välja pakkuda.»

Justiitsminister Urmas Reinsalu.
Justiitsminister Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann

«Igasugune konkurents on teretulnud,» märkis justiitsminister Urmas Reinsalu. Lugenud läbi Eesti 200 manifesti, leidis Reinsalu, et seal välja toodud küsimused on kõik needsamad, mille üle praegused erakonnad oma juhatustes väga aktiivselt debateerivad. «Need on tõesti need seisukohad, mis saavad olema aluseks, kuidas Eestil läheb,» lisas ta. 

«Elagu konkurents! Ka poliitikas, mitte ainult majanduses,» ütles Reinsalu kokkuvõtteks. 

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo sõnas, et ei soovi kodanikualgatust maha teha. «Kui sellest tuleb erakond, järelikult on neil oma nišš olemas,» lisas ta. 

Rahandusminister Toomas Tõniste tunnistas aga, et kuulis uuest poliitilisest liikumisest Eesti 200 alles valitsuse pressikonverentsil.

Täna teatasid viis inimest Postimehes poliitilise liikumise loomisest, mida võiks nimetada koondnimetusega Eesti 200: nende kaugem eesmärk on kujundada juba 200-aastast Eestit.

Need inimesed on IT-ettevõtte Nortal juht Priit Alamäe, Tartu Ülikooli Narva kolledži direktori kohusetäitja Kristina Kallas, sotsiaalteadlane Kristiina Tõnnisson, Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondi juht Küllike Saar ja LHV panga juhatuse liige Indrek Nuume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles