Video ja galerii: tervise- ja tööministriks saav Riina Sikkut astub sotside ridadesse ning lubab ministritööd tõsiselt võtta (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus toetas Riina Sikkuti kandidatuuri tervise- ja tööministri ametikohale. Lisaks teatas Sikkut, et astub erakonda ning kavatseb järgmisel aastal riigikogu valimistel kandideerida. Ministritöösse lubab ta enda sõnul täie tõsidusega suhtuda. 

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus kinnitas Riina Sikkuti erakonna liikmeks ning pärast arutelu ja küsimusteringi otsustas toetada Sikkuti kandidatuuri tervise- ja tööministri ametikohale. «Otsus oli konsensuslik ja lõppes plaksutusega,» ütles erakonna esimees Jevgeni Ossinovski. 

«Meil on kahtlemata erakonnana hea meel, et veendunud sotsiaaldemokraat, meie pikaajaline valija on otsustanud meile erakonnale appi tulla ja kindlasti veel viimast tundi tervise- ja tööministrina on mul isiklikult hea meel, et ma saan teatepulga edasi anda just Riinale, hinnatud ja tugevale spetsialistile selles valdkonnas,» kommenteeris Ossinovski. 

«Kinnitan, et võtan nii ministritööd kui ka erakonda kuulumist tõsiselt. Loodan õigustada endale pandud ootusi,» ütles Sikkut, toonitades, et nüüd tuleb tehtud otsused lõpuni viia. Küsimusele, kas Sikkut on valmis pärast valimisi uuesti ministriks hakkama, vastas ta järgmist: «See oleks väga tore, kui Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal läheb valimistel nii hästi, et me oleme ka järgmises valitsuses.»

Kolm mõtet Riina Sikkuti vastustest ajakirjanikele: 

  • «Tervishoid on olnud minu lemmikteema.» 
  • «Minu järgmise kümne kuu fookuses alkoholipoliitika ei ole.»
  • «Otsustaja roll on oma otsuseid niimoodi selgitada, et see oleks arusaadav, aktsepteeritav ka neile, keda need otsused puudutavad.»

Peaminister Jüri Ratas esitleb täna keskpäeval Kadriorus president Kersti Kaljulaidile uusi ministrikandidaate ja teeb presidendile ettepaneku kinnitada tervise- ja tööministriks Riina Sikkut ning riigihalduse ministriks Janek Mäggi.

Janek Mäggi peab loobuma seoses uue ametiga suhtekorraldusfirma Powerhouse juhtimisest. 1973. aastal sündinud Janek Mäggi on lõpetanud Tartu Ülikooli Õigusinstituudi õigusteaduse erialal. Ta on vähiravifondi Kingitud Elu üks asutajatest, Tallinna Lastehaigla Toetusfondi nõukogu esimees, Maailma Kabeföderatsiooni president ning kirjutanud mitu luulekogu.

Sikkut on lõpetanud Vinni-Pajusti gümnaasiumi, Tartu Ülikoolis majanduse eriala ning omandanud 2010. aastal teadusmagistri kraadi tervisepoliitika erialal Londoni Ülikoolis. Ta töötas aastaid tervisepoliitika analüütiku ja programmijuhina Poliitikauuringute Keskuses Praxis. Alates 2017. aasta augustist tegutseb ta riigikantselei strateegiabüroo sotsiaal- ja tervisepoliitika nõunikuna.

Sikkut on uurinud põhjalikult Eesti sotsiaalkindlustussüsteemi jätkusuutliku rahastamise võimalusi, ressursijuhtimist haiglates ning analüüsinud muuhulgas vähipatsientide elukvaliteeti, HIVi mõju majandusele, uute ravimite soodusnimekirja lisamise protsessi ja tervishoiutöötajate väljarännet Eestist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles