Peatne riigihalduse minister «Aktuaalses kaameras»: Eestis saab sünnitada ka põllu peal (34)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhtekorraldusfirma Powerhouse omanik Janek Mäggi.
Suhtekorraldusfirma Powerhouse omanik Janek Mäggi. Foto: Eero Vabamägi

Peatne riigihalduse minister Janek Mäggi ütles intervjuus «Aktuaalsele kaamerale» Valga ja Põlva sünnitusosakonna sulgemist kommenteerides, et Eestis saab sünnitada ka põllu peal.

«Aktuaalse kaamera» saatejuht küsis Mäggilt kui endiselt suhtekorraldajalt, kuidas mõjub Keskerakonna populaarsusele, et minister tuuakse väljastpoolt parteid, väljastpoolt Riigikogu.

«Ma arvan, et väga hästi. Olen Eestis mitme erakonnaga koostööd teinud ja need on väga sarnased. Siin ma erilist keerukust ei näe. Sa võid ju mõelda, et tahan saada ministriks Vabaerakonnas, teed 25 aastat tööd ja kunagi ei saa. Minuga juhtus aga nii, et mul ei olnud mingisugust plaani ministrisk saada veel kolmapäeva hommikul,» rääkis Mäggi.

«Eestis saab sünnitada ka põllu peal,» ütles Mäggi. 

Mäggi sõnas, et tema jaoks on Eestis kaks inimest, kelle tööpakkumist peab tõsiselt võtma - Eesti Vabariigi president ja Eesti Vabariigi peaminister. «Kui nad teevad sulle tööpakkumise, siis ei saa öelda, et ma ei viitsi, ma ei suuda,» ütles Mäggi.

Mäggi on suhtekorraldusfirma Powerhouse omanik. Powerhouse nõustas Tartu Ülikooli kliinikumi seoses sellega, kuidas avalikkusele selgitada Valga ja Põlva sünnitusosakonna sulgemist. Saatejuht uuris, mis nõu annaks Mäggi sünnitusosakondade sulgemise osas riigihalduse ministrina.

«Kui ma tõsiselt mõtlen, siis töö käigus sain väga lihtsalt aru, et Valgas saab edasi sünnitada. Eestis saab sünnitada ka põllu peal. Üksteist inimest Eestis sünnitab autos, selliseid asju juhtub kogu aeg. Valgas ja Põlvas on tingimused väga head ka pärast seda, kui valdav osa sünnitajaid hakkavad seda tegema Tartus,» rääkis Mäggi. 

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles