Riigihalduse ministriks saab Janek Mäggi (21)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Mäggi
Janek Mäggi Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas tegi suhtekorraldusfirma Powerhouse juhile Janek Mäggile ettepaneku asuda riighalduse ministri kohale ning Mäggi võttis ettepaneku vastu.

«Selline ettepanek on tehtud ja ma nõustusin sellega,» ütles Mäggi Postimehele. Ta märkis, et loodab uude ametisse asuda juba järgmisel kolmapäeval.

Mäggi sõnul oli Ratase ettepanek väga üllatav. Kuna ministrikandidaat on tegelenud 20 aastat väikeettevõtlusega, teinud ETV-s Eurovisionit ning saadet «Miljon senti», oli tal oma nõusolekut sedavõrd lihtsam anda.

«Me kolleegidega arutasime seda asja ja leidsime, et pikas perspektiivis selline 10-kuuline «koolitus», kui  kõik hästi läheb, on väga kasulik ja väga huvitav ja kui ma saan omalt poolt midagi Eesti jaoks midagi ära teha, natuke midagi paremaks teha, siis olen ma juba õnnelik,» selgitas Mäggi.

Jüri Ratast tunneb Mäggi juba aastaid ning 2008. aastal kutsus ta praegust valitsusjuhti kabeliitu juhtima. «Kuigi tema siis keeldus, mõtlesin mina, et samaga ei taha ma talle vastata.»

Seoses uue ametiga on Mäggil plaanis Keskerakonda astuda. «Sellel ajal, kui ma olen avalikus ametis poliitilisel töökohal, võin ma kuuluda Keskerakonda ja kui enam ei tööta sellisel ametikohal, siis on hoopis teine olukord, sest erasektoris mingit erakondlikku kuuluvust vaja ei ole,» ütles Mäggi.

Küsimusele, mida ta arvab Keskerakonna üldisest poliitilisest suunas, sealhulgas suhetest Venemaaga, Mäggi selget vastust ei andnud. «Minule sobib peaminister Jüri Ratas väga hästi, nagu sobivad ka kõik teised erakonnad,» ütles ta. «Kui sa astud kaupluse uksest sisse, siis sa ju ei muutu kassaaparaadiks. Mina jään ikkagi iseendaks,» rõhutas ministrikandidaat.

Uuele ametikohale asumisel on Mäggil juba mõtteid, millele tuleks eelkõige tähelepanu pöörata, kuid esmalt tahab ta üksikasjalikult aru saada, mis seisus riigihalduse asjad on.

Suhtekorraldusfirma Powerhouse juhtimisest tuleb Mäggil uues ametis loobuda ning selle tõttu on ettevõttele leitud uus tegevjuht.

Olgu lisatud, et 1973. aastal sündinud Janek Mäggi on lõpetanud Tartu Ülikooli Õigusinstituudi õigusteaduse erialal. Ta on vähiravifondi Kingitud Elu üks asutajatest, Tallinna Lastehaigla Toetusfondi nõukogu esimees, Maailma Kabeföderatsiooni president ning kirjutanud mitmeid luulekogusid.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles