Video ja galerii: Ossinovski: mul ääretult hea meel, et Riina Sikkut on andnud nõusoleku ministrikohale asuda (5)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kinnitas, et tegi Riina Sikkutile ettepaneku ministriks asuda ning Sikkut andis talle põhimõttelise nõusoleku. Nüüd oodatakse erakonna juhatuselt rohelist tuld. 

Päeva esimeses pooles, mil enamik meediaväljaandeid ministrikandidaadi välja hõikasid, ei tõtanud Ossinovski seda infot ümber lükkama ega kinnitama. Seejärel vastas Sikkut kuuldustele ise: «Vastab tõele, et Jevgeni Ossinovski on teinud mulle ettepaneku asuda sotsiaaldemokraatide ridades tervise- ja tööministri ametisse ning ma olen andnud oma põhimõttelise nõusoleku,» kirjutas Sikkut kirjalikus kommentaaris.

Ametliku kinnituse andis erakonna esimees, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski pärastlõunal, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatuse koosoleku eel. Ossinovski kinnitas, et tegi Sikkutile ettepaneku ministriks asuda. «Saan omalt poolt kinnitada, et olen teinud Riina Sikkutile ettepaneku asuda tervise- ja tööministri ametikohale. Tegemist on kindlasti hinnatud tervise- ja sotsiaalpoliitika eksperdiga ja mul on selle tõttu ääretult hea meel, et Riina on ka oma põhimõttelise nõusoleku andnud sotsiaaldemokraatide ridades ministrikohale asuda,» selgitas Ossinovski. 

Nüüd peab ministrikandidaadile rohelise tule andma ka erakonna juhatus. Koosolekule saabunud Heljo Pikhof ja Rainer Vakra kinnitasid, et teadsid ministrikandidaadist mõned päevad varem. 

Ministrikandidaati ise täna juhatuse ees ei olnud, nii ajakirjanike kui ka juhatuse täpsustavatele küsimustele vastab Sikkut kolmapäeval. Siis teeb otsuse ministrikandidaadi osas ka erakonna juhatus. 

Loe lisaks:

Sikkut: vastab tõele, et Jevgeni Ossinovski on mulle ettepaneku teinud

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles