Uued tuuled Vabaerakonnas? Talvikule ja Herkelile pakuvad konkurentsi Tarmo Kaldma ja Olev Vaher (6)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kaldma ja Olev Vaher
Tarmo Kaldma ja Olev Vaher Foto: Postimehe kollaaž

Vabaerakonna juhiks kandideerivad lisaks riigikogu liikmetele Artur Talvikule ja Andres Herkelile ka infotehnoloog Tarmo Kaldma ning ettevõtja Olev Vaher. Nii Kaldma kui ka Vaher rõhutavad vajadust muuta Vabaerakonna sõnumid selgemaks.

«Praegu see endine esimees (Andres Herkel – toim) on nagu üldse selline väga pehme inimene. Artur Talvik nüüd on natuke parem olnud, aga ka nagu midagi jääb puudu. Prooviks siis mingeid resoluutsemaid asju sinna ette lükata,» ütles Kaldma ERRile.

«Ma arvan, et oleks parem, kui inimene, kes oskab ennast paremini väljendada. Herkel mind ei kõnetanud ja Artur vahel puterdas,» märkis Vaher.

Selliste tähelepanekutega võtsid esmaspäeval ETV «Aktuaalses kaameras» sõna kaks teada-tuntud poliitikute kõrval Vabaerakonna juhiks kandideerijat. 

Tarmo Kaldma (52) on infotehnoloog, kes liitus Vabaerakonnaga 2014. aastal. Ta on töötanud riiklike infosüsteemide projekteerijana ja projektijuhina ning juhtinud IT- ja sideosakonda Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudis. Praegu töötab ta veeteede ametis vanemspetsialistina.

Kaldma kuulus aastatel 2013–2014 EKREsse. 2015. aasta riigikogu valimistel kandideeris ta Vabaerakonna ridades Tallinnas Mustamäe ja Nõmme linnaosas, sai 97 häält ning ei osutunud valituks. 2017. aasta kohalikel valimistel kandideeris ta Tallinnas Valimisliidus MEIE Tallinn ning sai 30 häält. 

Oma avalikes sõnavõttudes on Kaldma tähelepanu pööranud e-valimistele, uutele tehnoloogiatele, demokraatiale, Euroopa väärtustele, ID-kaardi turvaaukudele ning ka pagulasprobleemidele

TARMO KALDMA
TARMO KALDMA Foto: Valimised

Ettevõtja Olev Vaher (52) liitus Vabaerakonnaga samuti 2014. aastal. Tal on magistrikraad kõrgemas rakendusmatemaatikas. 2013. aasta kohalikel valimistel kandideeris ta Tallinna kesklinnas valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik nimekirjas. Siis tutvustas ta end järgmiste motodega: «Ära tee teisele seda, mida sa ei taha et tehtaks sulle» ning «Usu ennekõike iseendasse».

Kohalikel valimistel sai Vaher 12 häält ning ei osutunud valituks. Ta kandideeris Vabaerakonna nimekirjas ja 2015. aasta riigikogu valimistel, kuid ei osutunud valituks. 

Meedias on Vaher võtnud sõna näiteks ideega rajada Tallinna lahte poolsaar, mis kaotab ummikud ning arutlenud, kas Reformierakond astus hääbumise kursile. 

OLEV VAHER
OLEV VAHER Foto: Valimised

Kaldma ja Vaher on varasemalt kandideerinud Vabaerakonna juhatusse

Vabaerakond valib esimeest 12. mail.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles