Karnau: valimiste järel pole välistatud Reformierakonna ainuvõim (36)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Sander Ilvest

Kui Reformierakonna uus esimees Kaja Kallas oma kaardid õigesti välja mängib, võib ta tuleva aasta riigikogu valimistel saada endale protestihääled ning pole välistatud, et tagajärjeks on võimalus ainuparteina valitsus moodustada, ütles ajakirjanik Andrus Karnau Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

Karnau rääkis saates, et on viimasel ajal mänginud mõttega, et kui Kaja Kallas oma kaarte jätkuvalt õigesti välja mängib, on tekkimas olukord, kus ta saab endale 2019. aasta valimistel antavad protestihääled.

«Kui protestijad, kes 2015. aastal tõid parlamenti EKRE ja Vabaerakonna, neis pettuvad – ja proteste on kõikidel valimistel – siis on praeguse seisuga Kaja Kallasel suurepärane šanss seda kaarti hoida,» sõnas ta.

Teine saatejuht Ahto Lobjakas ei olnud temaga nõus ja ütles, et Kallasele antud usalduskrediit on sedavõrd suur, et saab edaspidi ainult kukkuda.

Lobjaka sõnul on hetkel võimalus, et järgmise aasta märtsis pärast riigikogu valimisi on seal kolm erakonda – valimiste võitjana Reformierakond, teise tulemuse saab Keskerakond ja kolmanda EKRE.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles