Spikker Ossinovskile: kellest võiks saada uus tervise- ja tööminister? (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimehe kollaaž

Kaks nädalat tagasi teatas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ministriportfelli mahapanemisest. Et ametist lahkuvale ministrile mantlipärija leidmisel pisut abiks olla, tegi Postimees väikese ülevaate võimalikest kandidaatidest. 

Maris Jesse

Maris Jesse
Maris Jesse Foto: Sander Ilvest

Ehkki Maris Jesse on väidetavalt ministrikoha ära öelnud, ei tasu lootust kaotada. Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantslerina oleks tal tõenäoliselt sujuvaim üleminek ministeeriumi juhikohale.

Heljo Pikhof

Heljo Pikhof.
Heljo Pikhof. Foto: Margus Ansu

Teise võimaliku kandidaadina on räägitud Ossinovski erakonnakaaslasest, aastaid tervishoiutöötajate esindaja ja riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehena töötanud Heljo Pikhofist.  

Helmen Kütt

Helmen Kütt, Kirsika Ilmjärv ja Tene Metsma tulid EV100 Järvamaa beebit õnnitlema.
Helmen Kütt, Kirsika Ilmjärv ja Tene Metsma tulid EV100 Järvamaa beebit õnnitlema. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja/ Scanpix

Tugevaks kandidaadiks oleks ka riigikogu sotsiaalkomisjoni praegune esimees Helmen Kütt, kes on ühtlasi ka Eesti Haigekassa nõukogu liige. Ka ministriamet pole talle võõras: nimelt oli ta alates 26. märtsist 2014 kuni 9. aprillini 2015 sotsiaalkaitseminister. 

Liisa Oviir

Liisa Oviir
Liisa Oviir Foto: Erakogu

Riigikogu liige Liisa Oviir oli ettevõtlusminister Taavi Rõivase teises valitsuses. 

Marju Lauristin

Marju Lauristin.
Marju Lauristin. Foto: Margus Ansu

Aastatel 1992-1994 sotsiaalministri ametit pidanud Marju Lauristin on olnud väljapaistev sotsiaalteadlane, poliitik ning arvamusliider. 2017. aasta kohalike valimiste järel Euroopa Parlamendist Tartu linnavolikokku tööle asunud Lauristini on avaldanud arvamust nii oma koduerakonna langevate reitingute kohta kui ka astunud tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kaitseks välja.

Lauristin on mitmel korral rõhutanud sotside kehva kommunikatsiooni oma ideede ja väljavaadete selgitamisel. Miks mitte tulla ja näidata eeskuju? 

Rannar Vassiljev

Rannar Vassiljev
Rannar Vassiljev Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Hetkel suurest poliitikast eemal olev Rannar Vassiljev oli tervise- ja tööminister Taavi Rõivase teises valitsuses 9. aprillist 14. septembrini 2015. Siis loovutas ta koha valitsuses sotsiaaldemokraatliku erakonna esimeheks valitud Jevgeni Ossinovskile.

Vahepeal Viru Haiglat juhtinud Vassiljev asus eelmisel sügisel tööle kommunikatsioonibüroos Miltton Nordics, kus tema ülesandeks on esindada erasektori kliente suhtluses ametnike ja poliitikutega. Äriregistri andmetel on Vassiljev sotside liige aastast 2001. 

Võimalikke kandidaate veel: 

Anto Liivat

Sotsiaaldemokraadid Anto Liivat ja Jevgeni Ossinovski.
Sotsiaaldemokraadid Anto Liivat ja Jevgeni Ossinovski. Foto: Sander Ilvest

Marianne Mikko

Marianne Mikko.
Marianne Mikko. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Rainer Vakra

Rainer Vakra.
Rainer Vakra. Foto: EERO VABAMÄGI/PM/SCANPIX BALTICS

Jaak Allik

Jaak Allik
Jaak Allik Foto: Marko Saarm

Hannes Hanso

Hannes Hanso.
Hannes Hanso. Foto: Jaanus Lensment

Ossinovski kinnitas, et uus tervise- ja tööminister peaks selguma järgmisel nädalal. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles