Ratase sõnul pole ta Luhalaidi ministriks kutsunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas valitsuse pressikonverentsil.
Peaminister Jüri Ratas valitsuse pressikonverentsil. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui Eesti Rahvusringhääling (ERR) avaldas kolmapäeval, et ametist taanduva regionaalhaldusministri Jaak Aabi asemele võib saada praegune Narva-Jõesuu volikogu esimees Veikko Luhalaid, siis peaminister Jüri Ratas kinnitas neljapäeval, et tema pole Luhalaidile sellist ettepanekut teinud.

«Siin te olete minust targemad, teie olete temaga suhelnud, mina ei ole seda teinud ja talle seda küsimust esitanud,» vastas Ratas ajakirjaniku küsimusele, kas järgmine regionaalhaldusminister on Veikko Luhalaid.

Ühtlasi rõhutas Ratas, et tema hinnangul pole riigihaldusministri ametikoht tarbetu, arvestades regionaalreformi järgset olukorda, riigireformist lähtuvat igapäevast tegevust, töökohtade pealinnast väljaviimise protsessi, riigimajade ehitamist ja nii edasi. «Mina pean seda väga oluliseks ministrikohaks,» märkis Ratas.

«Kellele ma olen ettepaneku teinud? See tegevus algas minu jaoks laupäeva õhtul, kui mind informeeriti, ja täna on neljapäev. Samas olen ka öelnud, et lähinädalatel saab Eesti uue riigihaldusministri, töötan sellega,» lisas Ratas.

Keskerakonna pressiesindaja Andre Hanimägi ütles BNSile, et erakonnas on mitu tugevat omavalitsuskogemuse ja -teadmistega kandidaati, kes on väga hinnatud eksperdid ja juhid ning sobivad ministriametisse. «Seejuures pole aga välistatud ka kandidaat väljastpoolt erakonda,» märkis Hanimägi ja lisas, et peaminister Jüri Ratas esitab oma ettepaneku Keskerakonna juhatusele arutamiseks tõenäoliselt lähinädalatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles