Sibul: praegune valitsus on olnud IRLile maailmavaateliselt keeruline (4)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sibul
Priit Sibul Foto: Sander Ilvest

Praegune valitsus on olnud Isamaa ja Res Publica Liidule (IRL) maailmavaateliselt keeruline, kuigi tööõhustik on läbi aegade parim, kommenteeris IRLi peasekretär Priit Sibul. Samas on erakonnal põhjust tõsiselt tegutsema hakata: IRLi reiting langes aprillis alla valimiskünnise. 

«Uudis aprillikuu reitingunumbritest võiks muidugi olla IRLile parem, ei varjagi seda. Tahaks, et Isamaa ja Res Publica Liidu intelligentsel rahvuskonservatiivsel vaatel oleks rohkem toetajaid ja me tegutseme selle nimel,» kommenteeris Sibul. 

Mida kavatseb valimiskünnisest allapoole kukkunud IRL teha? Hetkel valmistutakse erakonna üldkoguks ning nimevahetuseks. «Meie maailmavaade on selgelt ära sõnastatud ja volikogule on ette valmistatud konkreetsed maailmavaatelised aluspõhimõtted. Eesti vajab väärtuspõhist rahvuslik-konservatiivset erakonda, mis on tulevikku vaatav ning seisab kaasaegse ühiskonna ülesehitamise eest.»

Sibul toonitas, et valitsus vajab täna erakonda, mis seisab vastutustundliku ja parempoolse majanduspoliitika elluviimise eest. «Poliitika on aga kompromisside kunst ning tuleb tunnistada, et see on IRLile olnud maailmavaateliselt keeruline valitsus, kuigi tööõhustik on läbi aegade parim.»

Äsja juhti vahetanud Reformierakonna kõrge reiting Sibulat ei üllata. «Sealt on pigem langeda kui edasi kerkida. Opositsioon valmistub praegu väga hoogsalt 2019. aasta valimisteks, neil on seda ka lihtsam teha, samas kui valitsus on töine, tegeleb eelarvestrateegiaga ja järgmise aasta eelarvega,» kommenteeris Sibul. 

Täna avaldatud ERRi uudistetoimetuse tellitud erakondade reitingute uuringust selgub, et Isamaa ja Res Publica Liit langes alla valimiskünnise (toetus kukkus märtsikuu viielt protsendilt aprillis neljale protsendile) ning sotsid kukkusid kümnelt protsendilt kuuele. Koalitsioonierakondadest ainsana on oma toetust stabiilsena hoidnud Keskerakond. Suurima opositsioonierakonna Reformierakonna toetus on tõusnud 33 protsendile. 

 
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles