Kõva: oleme juba mõnda aega tagasi aru saanud, et seis ei ole kiita (1)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalvi Kõva
Kalvi Kõva Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Kalvi Kõva tunnistas erakonna madalat toetusnumbrit kommenteerides, et ehkki sotside leeris on tehtud viimastel kuudel olulisi muudatusi, ei oodatud niivõrd kiiret mõju erakonna reitingule. Ühe kuuga langes sotside toetus kümnelt protsendilt kuuele. 

«Me oleme juba mõnda aega tagasi aru saanud, et seis ei ole kiita,» selgitas Kõva. Nii on sotside leeris tehtud viimastel kuudel olulisi muudatusi: vahetatud välja erakonna peasekretär, samuti on erakonna esimees Jevgeni Ossinovski teatanud tervise- ja tööministri ametikohalt tagasiastumisest.

«Me ise nendest muudatustest reitingule lühiajalist mõju – ei tõusu ega langust – ei oodanud, küll aga loodame tehtud otsuste tulemusena pikemas plaanis oma poliitikat laiemalt ja edukamalt selgitada ning toetust mitte ainult taastada, vaid ka kasvatada,» sõnas Kõva. 

«Usun, et osa meie toetajaid ongi andnud meile täna aega nii-öelda käiguvahetuseks,» ütles Kalvi Kõva erakonna reitingut kommenteerides. 

Kõva nentis ERRi tellitud uuringut kommenteerides, et sotside toetajate langusest veelgi enam on kasvanud nende valijate arv, kel puudub kindel erakondlik eelistus. «Usun, et osa meie toetajaid ongi andnud meile täna aega nii-öelda käiguvahetuseks,» nentis Kõva.

«Selge on see, et paljud värsked olulised otsused, nagu päästetöötajate hüppeline palgatõus, ka politseinike, õpetajate ja kultuuritöötajate järgmisel aastal kasvavad palgad, antud uuringule ja nii ka meie reitingule positiivset mõju veel osutada ei jõudnud. Olen kindel, et need on õiged otsused ja sotside toetus kasvab. Mingeid suuremaid või keerulisemaid konstruktsioone ja seoseid ma aprillikuu numbritest tegema ei tõttaks,» selgitas Kõva. 

Täna avaldatud ERRi uudistetoimetuse tellitud erakondade reitingute uuringust selgub, et Isamaa ja Res Publica Liit langes alla valimiskünnise (toetus kukkus märtsikuu viielt protsendilt aprillis neljale protsendile) ning sotsid kukkusid kümnelt protsendilt kuuele. Koalitsioonierakondadest ainsana on oma toetust stabiilsena hoidnud Keskerakond. Suurima opositsioonierakonna Reformierakonna toetus on tõusnud 33 protsendile. 

 
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles