Üks võimalik kandidaat riigihalduse ministri kohale võib olla Veikko Luhalaid (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13 aastat IVOLi esimees olnud Veikko Luhalaid samas ametis enam ei jätka.
13 aastat IVOLi esimees olnud Veikko Luhalaid samas ametis enam ei jätka. Foto: Peeter Langovits

Seoses Jaak Aabi tagasiastumisega võib riigihalduse ministri koha saada Narva-Jõesuu volikogu esimees Veikko Luhalaid.

«Minul selles mõttes ambitsioone pole ja minult vastavat initsiatiivi ei tulnud. Kui ettepanek tehakse, mõtlen tõsiselt ja pean aru kolleegidega. Seni ma ei saa sellele vastata, kuna pole vastavat ettepanekut saanud,» ütles Luhalaid ERRi venekeelsele uudisteportaalile.

«Ma võin täna öelda, et kui tehakse ettepanek, siis ma tõsiselt mõtlen selle üle, arutan kolleegidega ja ei ole saladus –  vaatan ka, mida mina isiklikult sellest võidan,» rääkis Luhalaid ERRi venekeelsetele raadiouudistele. Ta lisas, et seni pole talle ettepanekut tehtud. «Võib olla, et seda ei tulegi,» lisas ta.

Luhalaid on aastaid juhatanud Ida-Virumaa omavalitsusliitu ning on hästi kursis maakonna muredega ja on kursis ka haldusreformiga. Võimaliku regionaalministri kandidaadina oli Luhalaid kõne all ka eelmise ministri Mihhail Korbi tagasiastumise ajal, kuid toona talle ettepanekut ei tehtud.

Senine riigihalduse minister Jaak Aab astus 17. aprillil tagasi, sest jäi 11. aprillil vahele kiiruse ületamise ning joobes juhtimisega.

Aabi eelkäija, samuti keskerakondlane Mihhail Korb astus ka tagasi  2017. aasta mai lõpus, kuna ütles, et ei pea õigeks Eesti kuulumist NATOsse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles