Jääknähtudega autoroolist tabatud riigihalduse minister Jaak Aab teatas tagasiastumisest (23)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonda kuuluv riigihalduse minister Jaak Aab esines täna erakorralise avaldusega, kus teatas oma tagasiastumisest, kuna jäi 11. märtsil autoroolis politseile vahele alkoholi tarvitamise jääknähtudega.

Peaminister Jüri Ratas teatas, et rahuldab Aabi tagasiastumispalve. Aab jätkab ministriametis seni, kuni Keskerakond on leidnud ministri kohale uue inimese.

Politsei pidas Jaak Aabi auto kinni pühapäeval, 11. märtsil kella 11.30 paiku Tartu ringteel Lõunakeskuse lähedal. Aab sõitis 50 km/h kiirusepiiranguga alas 73 km/h. Alkomeetri näit näitas ministri väljahingatavas õhus tema joobe suuruseks 0,14 milligrammi liitri kohta. Vere alkoholisisaldus oli seega 0,28 promilli.

Aab tunnistas, et oli eelmisel õhtul sõpradega saunas õlut ja ka kangemat alkoholi tarvitanud. Millise kangema alkoholiga tegemist oli, minister ei kommenteerinud.

Tagasi üles