Peaminister Jüri Ratas: Eesti eelarvepoliitika on ja jääb vastutustundlikuks (3)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi valitsus kogunes neljapäeval Sagadi mõisa väljasõiduistungile.
Vabariigi valitsus kogunes neljapäeval Sagadi mõisa väljasõiduistungile. Foto: Meelis Meilbaum

Vabariigi valitsuse ja koalitsioonierakondade esindajad panid kahepäevasel seminaril Sagadi mõisas paika riigi järgmise nelja aasta rahalised plaanid. Peaminister Jüri Ratas lausus seminari kokkuvõtvalt, et Eesti majanduskasv on varasematest prognoosidest kiirem, mis eeldab omakorda tasakaalukamat eelarvepoliitikat.

Peaminister Jüri Ratas:

«Saavutasime täna Sagadis toimunud seminaril sisulise kokkuleppe riigi eelarvestrateegia 2019-2022 osas, mis on aluseks meie tulevaste aastate rahalistele plaanidele. Järgmisel neljal aastal planeerime valitsussektori eelarve nominaalset ülejääki ja vähemalt struktuurset tasakaalu. Seega Eesti eelarvepoliitika on ja jääb vastutustundlikuks. Soovin tänada kõiki ministreid ja ametnikke tugeva ettevalmistuse ja asjalike arutelude eest ning tunnustan tulemusteni viinud head meeskonnavaimu.

Koalitsiooni ühine eesmärk on arendada Eestis elu nii, et meie maal sünniks rohkem lapsi, majanduskasv jõuaks iga inimeseni ning tagatud oleks kõigi turvatunne ja julgeolek. 

Koalitsiooni ühine eesmärk on arendada Eestis elu nii, et meie maal sünniks rohkem lapsi, majanduskasv jõuaks iga inimeseni ning tagatud oleks kõigi turvatunne ja julgeolek. Seetõttu toetab valitsusliit päästjate, politseinike, õpetajate, kõrgharidusega kultuuritöötajate ja sotsiaaltöötajate palgafondi kasvu ning rahastab senisest suuremas mahus e-riigi töökindlust. Samuti on väga oluline, et Eesti kaitsekulud püsivad üle 2 protsendi SKP-st.

Eesti majanduskasv on varasematest prognoosidest kiirem, mis eeldab omakorda tasakaalukamat eelarvepoliitikat. Kiire majanduskasv on loomulikult hea uudis meie elanikele ja ettevõtetele, sest inimestel on tööd ja palgad kasvavad. Riigi jaoks tähendab see aga hoolikalt kaalutud valikuid investeeringute osas, et vältida majanduse ülekuumenemist. Ühtlasi tagavad valitsuse tehtud otsused 2019. aastal maksurahu ning loobume varem plaanitud alkoholiaktsiisi tõusudest.»

Eile pärastlõunal saabusid Lääne-Virumaale vabariigi valitsuse ning koalitsioonierakondade esindajad. Kahepäevasel seminaril Sagadi mõisas pandi paika riigi järgmise nelja aasta rahalised plaanid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles