Kütusevarastest sõpru aidanud Kalinin peab Keskerakonnast lahkuma (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlane Rustam Kalinin aitas sõpradel kütust varastada.
Keskerakondlane Rustam Kalinin aitas sõpradel kütust varastada. Foto: Keskerakond

Keskerakond arvab parteist välja Rustam Kalinini, kes ERRi saate «Pealtnägija» andmetel osales maffiastiilis arveteklaarimises, aidates kütust varastanud ja sündmuskohalt põgenenud sõpradel autot tagasi saada.

«Rustam Kalinin oli erakonna lihtliige, kes ei saa Keskerakonnas enam jätkata,» ütles erakonna pressiesindaja Andre Hanimägi.

Kalinin kandideeris Keskerakonna nimekirjas kohalike omavalitsuste valimisel ning kogus üheksa häält.

Hanimägi ütles, et Rustam Kalinini vastuvõtmise ning valimisnimekirja lisamise hetkel ei olnud Keskerakonnal ega kohalikul piirkonnal infot selle kohta, et ta on toime pannud seadusevastase teo. 

«Loomulikult nüüd, mil meil see info on olemas, ta enam erakonna liikmena jätkata ei saa,» ütles ta.

Küsimusele, millal erakond noorpoliitik Kalinini välja arvab, vastas Hanimägi, et esimesel võimalusel.

«Erakonda kuuluvuse peatamiseks on võimalik Äriregistri kaudu välja astuda või teeb vastava otsuse piirkonnajuhatus või erakonna juhatus siis, kui toimuvad vastavad koosolekud,» lisas Hanimägi. Äriregistri andmetel oli 26-aastane Kalinin neljapäeva pärastlõunal veel Keskerakonna liige, millega ta liitus 2013. aastal.

«Pealtnägija» andmetel aitas Kalinin mullu sügisel kütust varastanud ja põgenenud sõpradel sündmuspaigale jäänud autot tagasi saada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles