Riigikogu infotunnis oli fookuses Rukkirahu kanali süvendamine

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Enn Meri ja riigikontrolör Janar Holm andsid täna ametivande.
Riigikogu liige Enn Meri ja riigikontrolör Janar Holm andsid täna ametivande. Foto: Sander Ilvest

Tänases riigikogu infotunnist vastasid parlamendisaadikute peaminister Jüri Ratas, kaitseminister Jüri Luik ning majandus- ja taristuminister Kadri Simson. Infotunni fookuses oli Rukkirahu kanali süvendamine. 

Vabaerakonna parlamendisaadik Enn Meri uuris, kas süvendamiseks on vaja kanal ja Heltermaa–Rohuküla laevaliin tingimata sulgeda või kuidas saab seda teha laevaühendust võimalikult vähe katkestades.

Kadri Simson selgitas, et Veeteede Ameti mõõdistustest on selgunud, et Rukkirahu kanali põhja on setetest kogunenud püsiv vall. «Ei piisa ainult traalimisest ehk tekkinud valli laiali ajamisest. See hoovustega kanalisse tulnud sete tuleb välja tõsta,» ütles Simson. Ta lisas, et süvendustööd on kavas ette võtta augustis.

Simsoni sõnul on süvendustööde tegemiseks kiirem ja aeglasem versioon. Kui töid tehtaks päevasel ajal, võtaks kanali süvendamine vähem aega ja see oleks soodsam, kuid sellisel juhul peaksid Heltermaalt väljuvad laevad Tiiu ja Leiger silduma Virtsus. Teine võimalus on tema sõnul süvendustöid teha vaid öösel. See mõjutaks laevaliiklust vähem, kuid võtaks rohkem aega ja oleks kulukam, sest süvenduslaevad tuleks rentida pikemaks ajaks. Simson märkis, et otsuse langetamisel lähtutakse ka hiidlaste arvamusest.

Minister kinnitas, et süvendamiseks vajalik raha on eelarvesse planeeritud.

Veel osutas Simson, et jää taandudes saab Veeteede Amet mõõdistada, kas kevadel tuleb teha ka traalimistööd. Vajadusel leitakse ministri sõnul lisaraha Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi eelarvest.

Simson vastas veel Arno Silla küsimusele tasuta ühistranspordi kohta.

Peaminister Jüri Ratas vastas Andres Herkeli küsimusele PBK, Kristen Michali küsimusele peaministri rolli, Mart Helme küsimusele valitsuse ja rahva ning Taavi Rõivase küsimusele pensionite kohta.

Kaitseminister Jüri Luik vastas Martin Helme küsimusele tuuleparkide kohta Virumaal ja Ain Lutsepa küsimusele elanikkonna rolli kohta laiapindses elanikkonnakaitse kontseptsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles