Riigikogu saadikud: omavalitsused väärivad riiklikku tähtpäeva

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu Keskfraktsiooni esimehe Kersti Sarapuu sõnul peaks pärast  haldusreformi suuremat tähelepanu pöörama just kohalike omavalitsuste tööle. 

«Omavalitsused on jätnud oma jälje Eesti riigi loomisele, taastamisele ja arendamisele,» ütles ta ja lisas, et pärast haldusreformi kasvas omavalitsuste vastutus veelgi, mistõttu on omavalitsuspäeva muutmine riiklikuks tähtpäevaks hea võimalus, kuidas sellele inimeste tähelepanu pöörata. 

«Omavalitsused peegeldavad täna Eesti inimeste elu ning seetõttu tuleks seda väärtustada riikliku tähtpäevana. Ühiskondlik arutelu, meedia tähelepanu ja erinevad üritused tutvustaks probleeme ja tegevusi ning annaks ülevaate omavalituste tööst,» sõnas Sarapuu.

Ka Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige Aivar Kokk sõnas, et kõik omavalitsused on olulised ja kord aastas tuleks nende panuse tähistamiseks võtta üks päev ning heisata lipp. 

Riigikogu menetleb täna seaduse eelnõu, millega soovitakse muuta 1. oktoober omavalitsuspäevaks.  Eelnõu eesmärk on ühelt poolt  omavalitsuste tunnustamine nende senise ajaloo ja tegevuse eest. Teisalt oleks see võimalus omavalitsuse olemust, probleeme ja tegevust paremini tutvustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles