Ligi: Ossinovski käik on vastutustundetu (32)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu, Tallinn, 22.01.2018
Koalitsiooninõukogu istung Riigikogus. Vasakult Jürgen Ligi, Jevgeni Ossinovski. 
FOTO: MIHKEL MARIPUU/EESTI MEEDIA
Riigikogu, Tallinn, 22.01.2018 Koalitsiooninõukogu istung Riigikogus. Vasakult Jürgen Ligi, Jevgeni Ossinovski. FOTO: MIHKEL MARIPUU/EESTI MEEDIA Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu liikme Jürgen Ligi (Reformierakond) hinnangul on Jevgeni Ossinovski (SDE) otsus töö- ja terviseministri kohalt taanduda vastutustundetu ent mitte üllatav.

Ligi kirjutab sotsiaalmeedias, et Jevgeni Ossinovski ei võta vastutust ning tähtis on vaid kampaania, mitte reaalne töö.

«See otsus on vastutustundetu, aga selle töö- ja elukogemuse juures mitte eriline üllatus. Kui inimese esimene töökoht on partei valimsnimekirja kõrge positsioon, on isegi loogiline mõtteviis, et kõrged riigiametid on parteitöö teisejärguline osa, mida tasub pidada kampaaniavälisel ajal, aga läbikäiguhoovina,» ütles Ligi.

Ligi sõnul käitus Ossinovski täpselt samamoodi 2015. aastal, kui pühendus esimesest päevast võimuvõitlusele partei sees ja valitsuse vastu ning vallandas ainult parteilise manöövrina värskeid ministreid. «Riik peab nüüd kinni maksma järjekordse ministri vahetuse kogenematu vastu partei huvides, motiivi isegi ei varjata. Reiting vajab tõusu ja kampaania tegemist, mitte töö. Ja asemik saab ametit õppida, aga mitte pidada,» kirjutas Ligi.

«Ajakirjandus on Jevgeni upitanud kõrgustesse sellise kiirusega, et sealt saab ainult kiiresti alla tulla, vaikides ta ilmsest ebaküpsusest. Partei ja riigi huvi oleksid kokku langenud juhul, kui ta oleks taandunud partei juhtimiselt, aga valitsusse jäänud lõpuni.»

Riigikogu liikme Maris Lauri (Reformierakond) hinnangul on Ossinovski argpüks. «Esimene emotsioon - argpükslus. Teine - Ratase valitsus laguneb, mõlema partneri juhid ei taha valitsuses olla. Jah, jama kokkukeeramine on lihte, aga katsu sellega elada, valimistel tulemust teha või veelgi enam klaarida. Las teevad teised!,» ütles Lauri.

Keit Pentus-Rosimannus (Reformierakond) sõnas, et selline käitumine näitab sotsiaaldemokraatide prioriteete. «Valimised ennekõike ja siis Eesti riik. Eks valitsusest distantseerumise soov näitab ka hinnangut selle valitsuse tegudele. Aga muidu - teretulemast parlamenti. Ja edu Helmen Kütile või Heljo Pikhofile, kes on sotside ridadest kõige loogilisemad valikud Ossinovskist tühjaks jääva valdkonna juhtimisel,» kirjutas Pentus-Rosimannus sotsiaalmeedias.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles