Ossinovski loobub ministriametist (64)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski teatas laupäevasel erakonna volikogul, et keskendub valimiste eel sajaprotsendiliselt erakonnale ning paneb  riigieelarve strateegia läbirääkimiste järel tervise- ja tööministri ameti maha.

«Eestile on vaja, et meil oleks järgmisel valitsemisperioodil tugev mandaat. Nii selleks, et järgmisel põlvkonnal läheks paremini kui tänasel, aga ka selleks, et hoida ära senise edu lammutamine. Seegi oht on reaalne. See eeldab sotsiaaldemokraatlike tuumikteemade – võrdsed võimalused, haridus, teadus, töö, regionaalareng – tagasi toomise oma poliitika keskmesse. Et päriselt sisustada meie poliitika tuum: Eestis ei jäeta kedagi maha,» rääkis Jevgeni Ossinovski.

«Meie poliitikategemise fookuse nihutamine meie kesksetele teemadele tähendab seda, et järgmise 330 päeva jooksul pean mina isiklikult igapäevaselt selle nimel vaeva nägema. Seda ei ole aga võimalik teha, täites tervise- ja tööministri ülesandeid. Aasta enne valimisi pean ma sajaprotsendiliselt pühenduma erakonnale ning minu tänane vastutusvaldkond valitsuses on Eesti jaoks kaugelt liiga oluline ja samas vaieldamatult kõige raskem, et seda saaks teha poole vinnaga. Olen otsustanud jätkata erakonna juhtimist sotside fraktsioonijuhina riigikogus,» ütles Ossinovski.

Ossinovski sõnas, et annab tervise- ja tööministri portfelli oma järeltulijale rahuliku südamega. «Töövaldkonnas on käivitunud tulevikku vaatav töötavatele inimestele suunatud ümber- ja täiendõppe programm, mis valmistab Eesti inimesi ette automatiseerimisest lähtuvateks muutusteks tööturul, samuti on saavutatud läbimurre tervishoiu rahastamises, mis lühendab järgmistel aastatel ravijärjekordi ning muutnud nii hambaravi kui ka ravimid inimestele kättesaadavaks.»

Kommentaarid (64)
Copy
Tagasi üles